Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2011. Július 19. 20:18, kedd | Helyi
Forrás: Naplo-online

Robogóval a szlovén tengerpartig

Robogóval a szlovén tengerpartig

Pápaiak is csatlakoznak a Győrből induló merész túrázókhoz.

A nem mindennapi kalandtúra gondolata Lukácsi István fejéből pattant ki. A szabadidejében hobbiszinten motorozó harminchat éves fiatalember elmondta, már eddig is meglepően sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, reményei szerint összejön száz vállalkozókedvű jelentkező, ilyen létszámmal már egészen biztosan neki tudnak vágni az útnak.

A tervek szerint a kétkerekűek menete augusztus hatodikán, szombaton reggel fél kilenckor indul Győrből, az Árkád parkolójából. Az első állomás, a pápai Tesconál lesz fél tízkor, a második pedig negyed tizenegykor Devecserben a benzinkút és az új rendőrség épülete között. Ide várják a Veszprém, valamint a Vasvár felől érkező motoros társakat. Ezt követően a sümegi áruház parkolójánál állnak meg, ahol a Tapolca környékéről érkezők csatlakozhatnak hozzájuk. A menet ez után Keszthely felé veszi az irányt, ahonnan indulva a terveik szerint meg sem állnak egészen a rédicsi határátkelőig.

- Értesítettük a szlovén hatóságokat is. A Ljubljanai Magyar Nagykövetségnél már intéznek nekünk egy "diplomáciai mentesítő okiratot", mely a zavartalan át- és továbbhaladásunkat teszi lehetővé - meséli az ötletgazda. - Már a gépjárműveinkből is látszik, nem az őrült száguldás a célunk, inkább egy felejthetetlen élmény és a gyönyörű táj, ami bennünket motivál. Nincs megkötés, bár a többség Aprilia robogóval kíván részt venni a túrán, más típusú segédmotorokkal is bárki csatlakozhat hozzánk.

A szervezők reményei szerint a legalább ötszázhúsz kilométeres távot hét nap alatt teszik meg oda-vissza. Kíséretet és szervizkocsit biztosítanak, de minden jelenkezőt arra kérnek, csak jó állapotban lévő és megfelelő felszereltségű gépjárművel vágjanak neki a nagy kalandtúrának.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 09:23, kedd | Helyi

Pápai cégek irodáiba, vagy üzleteibe törtek be

A Pápai Járási Ügyészség indítványára két, főként lemezkazettákra szakosodott, betöréses lopásokkal gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a bíróság, harmadik társukat pedig bűnügyi felügyelet alá helyezte.

2022. Augusztus 09. 09:06, kedd | Helyi

Több, mint egy borkereskedés - Egyéves a Borháló pápai üzlete!

Augusztus 13-án ünnepli első születésnapján a Kossuth utcán található üzlet, melynek apropóján Balázs Istvánnal beszélgettünk az elmúlt esztendő tapasztalatairól.

2022. Augusztus 08. 06:28, hétfő | Helyi

A szomszédok mentették meg az idős férfi életét Kemenesszentpéteren

Egy, a faluban élő idős férfit kerti munka közben darázs csípett meg, allergiás reakció indult el, melynek következtében összeesett.

2022. Augusztus 05. 09:33, péntek | Helyi

Telerakott bevásárlókocsikkal sétált ki az üzletből a vádlott

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki nem aprózta el a bolti tolvajlást, ám gyorsan lebukott.