Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2016. Augusztus 20. 21:19, szombat | Sport
Forrás: mti

Rio 2016 - Aranyérmes a női kajaknégyes, Veréb István a vigaszágon

Rio 2016 - Aranyérmes a női kajaknégyes, Veréb István a vigaszágon

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású női kajaknégyes címvédőként aranyérmet nyert 500 méteren a riói olimpia szombati versenynapján.

A szabadfogású birkózók 86 kilogrammos súlycsoportjában Veréb István a vigaszágon folytatja szereplését.

A magyar női kajakos kvartett - amelyben a londoni győzelem alkalmával Csipes helyén Kovács Katalin ült - a szombati döntőben sokáig nagy csatát vívott a németekkel, a hajrában azonban ellépett riválisától, s magabiztos sikert aratva kilenc tizeddel győzött.

Kozák Danuta ezzel pályafutása ötödik olimpiai aranyát gyűjtötte be, Rióban pedig harmadszor állhatott fel a dobogó felső fokára, mivel korábban egyesben, illetve Szabó Gabriellával párosban sem talált legyőzőre. Az UTE 29 éves versenyzője ezzel az első női kajakos lett, aki egyazon ötkarikás eseményen egyesben, párosban és négyesben is nyert.

Csipes Tamara édesapja után szintén olimpiai bajnok lett. A mostani kvartett felkészítésében is szerepet vállaló Csipes Ferenc 1988-ban, Szöulban a férfi kajaknégyessel győzött 1000 méteren.

A kajak-kenu versenyek zárónapján a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus kettős nagyot hajrázott ugyan, de lemaradt a bronzéremről, s negyedik lett 1000 méteren. A Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás összeállítású férfi kajaknégyes a B döntőben harmadik, összesítésben 11. lett 1000 méteren, Molnár Péter pedig a hetedik helyen végzett a K-1 200 méter B döntőjében, így összesítésben a 15. helyen zárt.

A szabadfogású birkózók 86 kg-os súlycsoportjában Veréb István kikapott a nyolcaddöntőben az első számú esélyes, kétszeres világbajnok orosz Abdulrasid Szadulajevtől, aki aztán egészen a döntőig menetelt, így a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar 21 óra után a vigaszágon folytathatja szereplését a venezuelai Pedro Cabellos Fuentes ellen. Nem járt viszont szerencsével Ligeti Dániel a 125 kilósok kategóriájában, ahol a 16 között még könnyedén nyert a palaui Florian Temenglin ellen, a negyeddöntőben azonban veszített az örmény Levan Berinadzéval szemben. Ligeti aztán végleg búcsúra kényszerült, mert legyőzője elbukott az elődöntőben, s így nem juttatta be a magyart a vigaszágra.

A férfi öttusázók versenyében a csütörtöki körvívás után hatos holtversenyben 12. Demeter Bence és a 24. Marosi Ádám volt érdekelt, s az úszásban utóbbi szerepelt jobban, kilencedik lett, míg Demeter a 17. helyen végzett. A bónuszvívásban Marosi rögtön kikapott, s nem szerzett pontot, Demeter viszont három sikerrel hármat is. Demeter a 12., Marosi pedig a 24. pozícióból vág neki a lovaglásnak.

Triatlonban a nők viadalán Kovács Zsófia a 24., Vanek Margit pedig a 45. helyen zárt.

Címkék: aranyérem, kajak, olimpia, rio

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 13:43, kedd | Sport

Lőrincz Tamás olimpiai aranyéremmel koronázta meg a pályafutását

Lőrincz Tamás olimpiai bajnok lett a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a tokiói játékokon, miután a keddi döntőben 2-1-re legyőzte a kirgiz Akzsol Mahmudovot.

2021. Augusztus 03. 13:15, kedd | Sport

Lőrincz Tamás olimpiai aranyéremmel koronázta meg a pályafutását

Lőrincz Tamás olimpiai bajnok lett a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a tokiói játékokon, miután a keddi döntőben 2-1-re legyőzte a kirgiz Akzsol Mahmudovot.

2021. Augusztus 03. 08:51, kedd | Sport

Bronzérmes a Kozák, Bodonyi duó női K-2 500 méteren

A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra duó bronzérmet nyert K-2 500 méteren a tokiói olimpián. A szám másik magyar egysége, Csipes Tamara és Medveczky Erika negyedikként ért célba.

2021. Augusztus 03. 08:48, kedd | Sport

Magyar duplázás, Kopasz arany-, Varga ezüstérmes K-1 1000 méteren

Parádés verseny után Kopasz Bálint arany-, Varga Ádám pedig ezüstérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a tokiói olimpián.