Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2018. Szeptember 18. 18:13, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Honvédelem.hu

Riasztották a pápai kutató-mentő helikoptert

Riasztották a pápai kutató-mentő helikoptert

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai értesítették a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját, mivel 2018. szeptember 17-én a kora délutáni órákban Csákberény és Csókakő között egy siklóernyős balesetet szenvedett.

Az OMSZ munkatársai egy sziklaperemen találták meg az ott fennakadt ernyőt, azonban mivel nem rendelkeztek a mentéshez szükséges eszközökkel, így a katonai légi kutató-mentők segítségét kérték.

Pápa Bázisrepülőtérről érkezett a helyszínre a Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálatának helikoptere és szakszemélyzete, akik egy csörlő és további alpintechnikai eszközök segítségével kiemelték a siklóernyőt és annak vezetőjét is. A sérült személyt további ellátásra a mentőszolgálat munkatársainak átadták, a baleset további körülményeit pedig a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Fotó illusztráció (archív)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 17:54, hétfő | Helyi

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

2022. Július 04. 15:00, hétfő | Helyi

Van mit tanulni a reformátusoktól

100 program, megannyi helyszín, kiváló hangulat, nagyszerű szervezés - ilyen a közösség ereje!

2022. Július 04. 09:31, hétfő | Helyi

Júliusban félpályás útlezárás lesz a 83-as út több szakaszán

Július hónapban több félpályás forgalomkorlátozás várható Pápa és Tét térségében a 83. sz., 2x2 sávos főúti építése miatt.

2022. Július 04. 07:21, hétfő | Helyi

Az Aranyakkord koncertje zárta a REND Fesztivált

Egyáltalán nem nevezhető gyakorinak az a kép, hogy állva tapsolnak az emberek egy templomban, az Aranyakkord pápai koncertjének záróperceiben azonban erre is sor került.