Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Október 31. 14:30, péntek | Helyi
Forrás: papa-ma.hu

Rettenetes gallyazás a Vasvári utcában

Rettenetes gallyazás a Vasvári utcában

Közbe kellett avatkoznia a Városgondnokságnak az energiaszolgáltató vállalat fanyesési tevékenységénél. Három fa csúnyán megsínylette a szakszerűtlen munkavágzést.

A szolgáltató cég alvállalkozói ugyanis a napokban kezdték meg a Vasvári Pál utcában esedékes gallyazási tevékenységet, melyre a légvezeték szabaddá tétele miatt volt szükség. A szabályozás szerint a légvezetéktől számított két méteren belül nem lehet élő növény.
Buics Lajos, a Városgondokság kommunális csoportvezetője azt közölte, tegnap reggel 9 óra magasságában figyelt fel a cég alvállalkozóinak kritikán aluli munkavégzésére. A Városgondokság szakembere tűrhetetlennek nevezte azt az eljárást, amellyel a fák lombkoronáját gallyazták a dolgozók. Az alvállalkozók ugyanis a munkát a földről végezve, teleszkópos eszköz segítségével, V-alakban kivágták a vezeték felé terebélyesedő lombkoronát. Buics Lajos elmondta, azonnal megkereste a megbízó áramszolgáltató területi képviselőjét, és leállíttatta a munkát. Megfelelő minőségben ugyanis kizárólag kosaras autóval lehet elvégezni a gallyazást, a fakoronát vízszintesre vágva – hangsúlyozta a kommunális csoportvezető. Az energiaszolgáltató megbízásából a munkát végző brigád a felhívást követően az elvárt feltételeknek és minőségnek megfelelően folytatta tevékenységét. A Vasvári Pál utca Gróf út felőli oldalán álló három hársfa azonban megsínylette a rossz minőségű munkát.

Buics Lajos megjegyezte, a szolgáltatótól elvárták volna, hogy jelezze a Városgondnokság felé, amennyiben gallyazási munkákat végez a város utcáiban. Ez azonban nem történt meg – jelentette ki a csoportvezető, majd hozzátette, az önkormányzat levélben szólítja fel az energiaszolgáltatót, hogy a jövőben jelezze: mikor, mely területen kívánja elvégezni fanyesési tevékenységét.

Fotó: papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.