Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 04. 07:05, szerda | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Réthelyi nem fogadja el Tulassay Tivadar lemondását

Réthelyi nem fogadja el Tulassay Tivadar lemondását

Nem fogadta el a nemzeti erőforrás miniszter Tulassay Tivadarnak, a Semmelweis Egyetem rektorának lemondását.

A szaktárca kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter hétfőn hivatalában fogadta Tulassay Tivadart, a Semmelweis Egyetem rektorát.

A tárca vezetője a találkozón közölte a rektorral, nem ért egyet azzal a döntésével, hogy beadta lemondását, és - a törvények adta lehetőséggel élve - igényt tart arra, hogy május 31-éig végezze munkáját.

A miniszter - az egyetem egykori rektoraként is - fontosnak tartja az ott folyó munkát, és az átadás-átvétel zavartalan lebonyolítását, amely a jelenlegi rektor feladata - olvasható a kommünikében.

Lemond posztjáról a Semmelweis Egyetem rektora; Tulassay Tivadar vasárnap jelentette be lemondását, amelyet azzal indokolt, hogy az elmúlt napok egyetemi testületi döntései - Schmitt Pál államfő kisdoktori dolgozatával kapcsolatban - vitathatatlanul az ő személyéhez kötődnek, és ugyanezért érezhetővé vált a személye iránti bizalomvesztés a felügyelő hatóságnál.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára