Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Október 30. 19:33, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Rendörség

Rendszeresen bántalmazta és lelki terror alatt tartotta élettársát a Pápa melletti faluban

Rendszeresen bántalmazta és lelki terror alatt tartotta élettársát a Pápa melletti faluban

Kapcsolati erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás egy Pápához közeli kistelepülésen élő 55 éves férfival szemben.

A sértett egyik ismerőse tett bejelentést a rendőrségre 2022. október 29-én arról, hogy két éve nem látott barátnőjének mind fizikai, mind pszichés állapota jelentősen megromlott, és arról panaszkodik, hogy retteg az élettársától.

Az eljárás adatai alapján az elkövető 2021 szeptembere óta rendszeresen bántalmazta, lelki terror alatt tartotta és többször halálosan megfenyegette a nőt. A sértett pénzét is elvette minden alkalommal, mellyel utána ő gazdálkodott, ezzel is teljesen kiszolgáltatott helyzetben tartva élettársát.

A rendőrök a férfit a bejelentést követően a lakhelyén elfogták. Ezután előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol - őrizetbe vétele mellett – a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, és az illetékes ügyészségen kezdeményezték a letartóztatásának indítványozását.

A nyomozás során olyan információk kerültek a rendőrség birtokába, melyek alapján nem kizárt, hogy más bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítható lesz a férfi. Ellene 2022 júniusa óta állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is folyik büntetőeljárás a Pápai Rendőrkapitányságon, mert a kutyáját rendszeresen rugdosta, illetve kézzel és bottal ütötte.

Amennyiben bántalmazás (akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális erőszak) áldozatává válik, Önnek joga van a segítséghez! Ha sérelmére bűncselekményt követtek el, jelentkezzen bármelyik rendőrkapitányságon vagy rendőrőrsön, illetve tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.