Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. December 02. 09:35, hétfő | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Rendőrségi tanácsok a karácsonyi készülődés idejére

Rendőrségi tanácsok a karácsonyi készülődés idejére

A szeretet ünnepére készülve kérjük, hogy vagyontárgyainak biztonságát is tartsa szem előtt és fogadja meg az alábbi tanácsainkat!

Bevásárlások alkalmával iratait, pénztárcáját, mobiltelefonját, gépkocsija indítókulcsát és lakáskulcsát lehetőleg rejtse ruházata belső zsebeibe! Tervezze meg még otthon, hogy szeretteinek milyen összegért kíván vásárolni, és csak a szükséges pénzt vigye magával!

Bevásárlóközpontok kosarába, bevásárló kocsijába soha ne tegye táskáját, azt a vásárlás alatt is tartsa magánál!

Óvakodjon a zsebtolvajoktól! Táskáját mindig zárja be és nagy tömegben, tömegközlekedési eszközön szorosan fogja magához.

Ne vásároljon házalóktól! Az általuk kínált termékek eredete, minősége nem megbízható.

Amennyiben gépkocsit használ a vásárláshoz, abban látható helyen táskát, ruhadarabot, műszaki cikkeket ne hagyjon! Az áru csomagtartóba történő bepakolásakor a gépkocsi ajtajait tartsa zárva, mert az elkövetők ez idő alatt is ki tudják lopni az autóban levő értékeket.

A bankkártya használatakor legyen óvatos! Ne engedje, hogy illetéktelen személyek kifigyeljék a PIN kódját, és azt soha ne tartsa felírva a bankkártyája mellett!

Nagyobb mennyiségű készpénz felvételét nappalra időzítse, és lehetőleg legyen megbízható kísérete is! A pénz felvételekor ügyeljen arra, hogy idegen ne tartózkodjon az automata közelében!

A bevásárlások alatt vagy egyéb okból rövid időre őrizetlenül hagyott lakásában hagyja bekapcsolva a rádiót, vagy a televíziót, azt a látszatot keltve, hogy van otthon valaki. Ha rendelkezik jelző- és riasztórendszerrel, azt még kis időre is kapcsolja be!

Ne tartson nagyobb mennyiségű készpénzt otthonában. Értékeit őrizze házi trezorban! Amennyiben hosszabb időre elutazik, kérje meg egy megbízható ismerősét arra, hogy naponta többször felügyelje lakását, amelynek alkalmával mozgassa a sötétítőket, este kapcsoljon fel egy lámpát, szellőztessen, ürítse a postaládát!

Ha mégis betörtek otthonába, rögtön értesítse a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es telefonszámon! A nyomok biztosítása érdekében lehetőleg a lakáson kívül várja meg a rendőröket!

Békés, biztonságos készülődést és boldog ünnepeket kíván a Pápai Rendőrkapitányság!

Fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.