Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 02. 14:57, péntek | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Rendőrségi tanácsok a karácsonyi készülődés idejére

Rendőrségi tanácsok a karácsonyi készülődés idejére

A Pápai Rendőrkapitányság néhány jó tanáccsal kíván hozzájárulni a karácsonyi készülődés biztonságához.

A karácsonyi ünnepeket megelőző időszakban az emberek több időt töltenek vásárlással. Megnövekszik az üzletek, áruházak forgalma, többen fordulnak meg az utcákon és zsúfoltabbak lesznek a parkolók, Ezt a helyzetet a bűnözők is igyekeznek kihasználni.

A korábbi évek tapasztalatai szerint az ünnepek előtt gyakoribbak a vagyon elleni bűncselekmények, ezért december hónapban a Pápai Rendőrkapitányság fokozott figyelmet fordít a forgalmasabb üzletek, parkolók, valamint az autóbusz pályaudvar és a vasútállomás ellenőrzésére. Ugyanakkor az állampolgároknak is érdekük, hogy mindent megtegyenek saját vagyontárgyaik védelme érdekében, amelyhez néhány jó tanáccsal szeretnénk hozzájárulni.

- Nagy tömegben, zsúfolt tömegközlekedési eszközön indokolt a táskát magunk előtt fogni, állandó felügyelet alatt tartani. Azt a vásárlás ideje alatt nem ajánlott a bevásárló kocsiban elhelyezni, hiszen a kocsitól eltávolodva kikerül a látótérből.

- Az okmányok, pénztárca, mobiltelefon nagyobb biztonságban vannak a ruházat belső zsebében, mint a kézi táskában.

- Bankkártya használat során a PIN kódot tartsuk titokban. Ne hagyjuk, hogy pénzfelvételkor vagy fizetés alkalmával ellessék azt.

- Városunkban előfordultak gépkocsi feltörések. A bűnözők a jármű ablakának betörésével jutottak hozzá az autóban hagyott értékekhez, ezzel jelentős lopási és rongálási kárt okozva a sértetteknek. Ezek a bűncselekmények többnyire megelőzhetők azzal, ha nem hagyunk az autóban táskát, ruhaneműt, műszaki cikkeket. Az üres táska is veszélyforrás, hiszen a bűnöző csak az eltulajdonítást követően szembesül azzal, hogy nem zsákmányolt semmit.

- Az utóbbi napokban ismét támadásba lendültek az un. „trükkös lopók”, akik több idős ember megtakarított pénzét szerezték meg. Terményvásárlás, illetve pénzvisszatérítés ürügyén bebocsátást nyertek a lakásokba, ahol elterelték a sértettek figyelmét és ellopták a megtakarított pénzüket. Két esetben E-ON villanyóra leolvasóknak adták ki magukat a bűnözők, de a házigazdák éberségének köszönhetően – kérték az igazolványukat – nem tudták véghezvinni cselekményüket. Amennyiben idegeneket nem engedünk be lakásunkba, és számukra nem adunk át semmiféle körülmények között pénzt, úgy elkerülhetjük, hogy megkárosítsanak bennünket.


Annak érdekében, hogy a karácsonyi készülődés biztonságban teljen el, kérjük, fogadják meg tanácsainkat, és ne adjanak esélyt a bűnözőknek!

Békés, biztonságos készülődést és boldog ünnepeket kívánunk!


Pápai Rendőrkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.