Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 26. 13:20, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Rendőrségi razzia volt a \"lengyel piacon\"

Rendőrségi razzia volt a \

Szerdán több tucat rendőr és NAV-os vonult ki a pápai Teveli úti használtcikk piacra.

Nagy Ákostól, a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályvezetőjétől megtudtuk, aVeszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője rendelte el a fokozott ellenőrzést, mely a megye használtcikk piacait érintette. 17 rendőr kíséretében kivonult a Nemzeti Adó és Vámhivatal, továbbá a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal képviselete is. Az ellenőrzés alkalmával a próbavásárlások során három román állampolgárságú személy nyugtaadási kötlezettség elmulasztása miatt kellett, hogy feleljen, ők adókártyával sem rendelkeztek. 80.000 – 60.000 – 30.000 Ft értékű bírságot kaptak.A fokozott ellenőrzés keretében végrehajtott akció során összesen 66 fő került igazoltatásra. Két fő román állampolgár részére 50.000 – 50.000 ft. helyszínbírság lett kiszabva külföldiek rendészetével kapcsolatos szabálysértés elkövetése végett. Egy esetben SIS (Schengeni Információs Rendszer) találatról érkezett jelzés, Ausztria a személy tartózkodási helyének megállapítását kérte, erről rendőri jelentés készül. A Bevándorlási Hivatal munkatársa intézkedésre okot adó tényezőt nem tapasztalt - tudtuk meg Nagy Ákostól.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.