Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Július 03. 13:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Rendőrség: tizenkilenc embert kellett kimenteni a Balatonból a hétvégén

Rendőrség: tizenkilenc embert kellett kimenteni a Balatonból a hétvégén

A rendőrök a hétvégén hét esetben tizenkilenc embert mentettek ki a Balatonból - közölte a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfőn.

Mint írták, a strandolók a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni. Műszaki hibás vitorlások utasait, a viharos szélben vízibiciklikkel, és SUP-okkal elsodródó fürdőzőket segítettek ki szorult helyzetükből a rendőrök - közölték.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság azt tanácsolja, hogy aki nem tud úszni, az ne menjen természetes vizekbe, a gyengébb úszók csak a sekély vízben, a parthoz közel fürdőzzenek, vízibiciklizzenek, vagy használjanak egyéb vízi eszközöket és azokról ne ugráljanak a vízbe.

A vízirendészet többek között azt is kéri, hogy aki nem elég vízbiztos, az a vízi járműveken használjon mentőmellényt, extrém melegben kerülje a nyílt vízen való tartózkodást, alkoholos, ittas állapotban ne fürdőzzön.

A rendőrségi külön felhívja a figyelmet a viharjelzési szabályok betartásának fontosságára.

Emlékeztetnek arra, hogy az elsőfokú viharjelzésnél a veszélyt jelző lámpa percenként 45-öt villan; ekkor csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a fény percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint - a vitorlás hajók kivételével - szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet: amennyiben a tóban bajba jutott embereket látnak, hívják az ingyenes 1817-es segélyhívó telefonszámot.

Címkék: balaton, vizimentő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során