Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Szeptember 04. 09:44, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Rendőrök és polgárőrök a pápai iskolák közelében

Rendőrök és polgárőrök a pápai iskolák közelében

A pápai rendőrök és polgárőrök több helyi oktatási intézmény közelében segítik a diákok biztonságos közlekedését.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai az Iskola rendőre program keretében a hagyományokhoz híven 2018 szeptemberében is a reggeli becsengetés előtt a pápai Munkácsy Mihály, a Tarczy Lajos, a Vajda Márta, az Erkel Ferenc és a Weöres Sándor Általános Iskola közelében felügyelik a diákok biztonságos közlekedését. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a gépjárművezetők megadják-e az elsőbbséget a gyalogos-átkelőhelyen áthaladók számára, valamint ellenőrzik többek között a passzív biztonsági eszközök használatát, a gyermekek utasként történő szabályos szállítását és a közlekedési jelzőtáblák utasításainak betartását is.

A tanév eleji forgalomsegítésben a Pápa Városi Polgárőr Egyesület is részt vesz. A polgárőrök a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola alsó tagozata előtti gyalogos-átkelőhelynél ügyelnek a diákok biztonságára.

A tanév első napján Müller Alexandra rendőr százados, a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola rendőre a kerékpárral érkező gyermekeket baleset-megelőzési ajándékokkal várta.

A Pápai Rendőrkapitányság a tanévkezdés miatt megnövekedett forgalomra tekintettel, a balesetek megelőzése érdekében az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Gépjárművel és kerékpárral közlekedve a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket fokozott óvatossággal és körültekintéssel, valamint olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy a gyalogosok számára az elsőbbségadási kötelezettség megadható legyen.
  • Kézben tartott mobil telefon használata sem a gépjárművezetők, sem a kerékpárosok számára nem megengedett.
  • A gyalogos-átkelőhelyen a biciklisek csak a kerékpárjukat tolva közlekedhetnek.
  • Amennyiben a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely van, úgy gyalogosok csak ott haladhatnak át az úttesten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.