Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Január 11. 15:53, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rendőrök elől menekülő, migránsokat szállító kisbusz borult árokba Iszkáznál

Rendőrök elől menekülő, migránsokat szállító kisbusz borult árokba Iszkáznál

Árokba borult a migránsokat szállító gépkocsi, a rendőrök elfogták az embercsempészt és az utasokat is.

A Veszprém vármegyei egyenruhások Iszkáz külterületén igazoltatták a 17 illegális bevándorlót és az osztrák embercsempészt.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján a Veszprém vármegyei rendőrök 2023. január 11-én 7 óra 10 perc körül a 8-as számú főúton, Somlójenő térségében akartak megállítani egy magyar rendszámú kistehergépkocsit. A sofőr azonban nem tett eleget a rendőri jelzésnek és továbbhajtott, majd lekanyarodott autójával a 8-as számú főútról. Haladása során Iszkáz külterületén a sofőr elvesztette uralmát járműve felett és az árokba borult.

A gépkocsit egy 29 éves osztrák férfi vezette, és a jármű rakterében az egyenruhások 17 illegális migránst találtak. Közülük 12-en szír, 3-an afgán és 2-en egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egyikőjük sem tudta hitelt érdemlően igazolni.

A balesetben a jármű vezetője és az egyik utas sérült meg könnyebben, őket a 🚑mentők kórházba szállították.

A 29 éves osztrák sofőrt a rendőrök elfogták és előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. A baleset okozásáért szintén eljárást kezdeményeztek a férfival szemben az egyenruhások. Az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről pedig a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.