Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Január 05. 20:38, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rendőrnek adták ki magukat, kattant rajtuk a bilincs - Videó

Rendőrnek adták ki magukat, kattant rajtuk a bilincs - Videó

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat együttműködésével azonosították a Győr-Moson-Sopron vármegyei elkövetőket.

Egy pápai lakos 2023. december 19-én tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a néhány nappal korábban az interneten használt gépkocsit keresett. Talált egy számára kedvező ajánlatot, így felvette a kapcsolatot a járművet hirdető személlyel. Az állítólagos eladó - a bizalom elnyerése érdekében - rendőrnek adta ki magát, ezzel is erősítve az érdeklődő bizalmát. A sikeres alkut követően a sértett előleg gyanánt 100 ezer forintot utalt a hirdető által megadott számlaszámra. A jóhiszemű vásárló viszont a járművet már nem tudta átvenni, ugyanis a hirdető elérhetetlenné vált - írja a Veszprém vármegyei rendőrségi közösségi oldala.

2023. december 30-án egy újabb sértett a fenti módszerrel elkövetett csalás miatt tett bejelentést e-mailben a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz.
A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói a Nemzeti Védelmi Szolgálat közreműködésével azonosították a feltételezett elkövetőket, majd 2024. január 04-én az esti órákban elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható szili lakosokat.

A rendőrök mindkét tettest előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vételük mellett a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. Üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik ellenük eljárás. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a páros több dunántúli településen is követett el vagyon elleni bűncselekményeket.

A Pápai Rendőrkapitányság kezdeményezte az elkövetők letartóztatását.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.