Városlista
2023. június 2, péntek - Anita, Kármen

Hírek

2011. December 01. 12:43, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Rendőrkézen a késes rabló és társa

Rendőrkézen a késes rabló és társa

48 órán belül kézre kerítették a pápai nyomozók azt a két férfit, akik egy pápai söröző kirablásával gyanúsíthatók.

Nem egészen 2 nap alatt rendőrkézre került az a két férfi, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2011. november 26-án, este 11 óra előtt pár perccel kiraboltak egy pápai sörözőt.

A söröző zárása előtt két – fekete ruházatot és szemnél kivágott fekete maszkot viselő – fiatalember jelent meg a vendéglátó egységben, ahol már csak egy női alkalmazott tartózkodott. Az egyik elkövető becsukta maga mögött az ajtót, míg a másik férfi a pultnál levő hölgyhöz lépett, és egy kb. 20 cm pengehosszúságú kést szorított a nyakához, miközben a bevételt követelte tőle. Miután a sértett a pénz átadását megtagadta, illetve aktiválta a kiépített riasztóberendezést, amely 1 perces késleltetéssel szólalt meg, a tettesek félrelökték és magukhoz vették a pénztárgépben talált több tízezer forintot, majd távoztak a helyiségből.

A gyors és hatékony nyomozási cselekmények eredményeképp a pápai nyomozók - szabadidejüket feláldozva - 2 napon belül eljutottak a gyanúsítottakhoz. A terheltek részletes, beismerő vallomást tettek, melyben további, közösen elkövetett vagyon elleni bűncselekményeket is elismertek, így az egyikőjük munkáltatója sérelmére elkövetett rézkábel lopást, illetve készpénzlopást. Továbbá azzal is gyanúsíthatók, hogy már 10 nappal korábban is megkárosították a söröző tulajdonosát. Akkor a zárt épületbe az ajtó betörésével jutottak be, ahonnan készpénzt és a játékgép kulcsait lopták el összesen 216.500 Ft értékben.

Egyikőjük 2011 szeptemberében tért vissza Magyarországra a Spanyolországban töltött 6 évnyi börtönbüntetése után. Ott kábítószer csempészet miatt ítélték el.

A két férfi ellen rablás és dolog elleni erőszakkal, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt folyik a nyomozás. A Pápai Rendőrkapitányság kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 02. 09:23, péntek | Helyi

A pápai rendőrök jelenlétében rúgta le egy autó visszapillantó tükrét

Volt párjával keveredett nézeteltérésbe, a rendőrök próbálták őket megnyugtatni, ám a férfi dühében mégis lerúgta egy autó visszapillantó tükrét.

2023. Június 01. 14:58, csütörtök | Helyi

Változik a Perutz osztályozó mérkőzésének időpontja!

Fél órával korábban csap össze egymással a pápai és a gyöngyösi együttes, az NB III-as tagságért.

2023. Június 01. 13:00, csütörtök | Helyi

Nagy hanghatással járó gyakorlat lesz a pápai légibázison

Nagy hanghatással járó gyalogos harcászati kiképzést tartanak a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtéren 2023. június 06-10. között a nappali és esti órákban.