Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2011. December 01. 12:43, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Rendőrkézen a késes rabló és társa

Rendőrkézen a késes rabló és társa

48 órán belül kézre kerítették a pápai nyomozók azt a két férfit, akik egy pápai söröző kirablásával gyanúsíthatók.

Nem egészen 2 nap alatt rendőrkézre került az a két férfi, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2011. november 26-án, este 11 óra előtt pár perccel kiraboltak egy pápai sörözőt.

A söröző zárása előtt két – fekete ruházatot és szemnél kivágott fekete maszkot viselő – fiatalember jelent meg a vendéglátó egységben, ahol már csak egy női alkalmazott tartózkodott. Az egyik elkövető becsukta maga mögött az ajtót, míg a másik férfi a pultnál levő hölgyhöz lépett, és egy kb. 20 cm pengehosszúságú kést szorított a nyakához, miközben a bevételt követelte tőle. Miután a sértett a pénz átadását megtagadta, illetve aktiválta a kiépített riasztóberendezést, amely 1 perces késleltetéssel szólalt meg, a tettesek félrelökték és magukhoz vették a pénztárgépben talált több tízezer forintot, majd távoztak a helyiségből.

A gyors és hatékony nyomozási cselekmények eredményeképp a pápai nyomozók - szabadidejüket feláldozva - 2 napon belül eljutottak a gyanúsítottakhoz. A terheltek részletes, beismerő vallomást tettek, melyben további, közösen elkövetett vagyon elleni bűncselekményeket is elismertek, így az egyikőjük munkáltatója sérelmére elkövetett rézkábel lopást, illetve készpénzlopást. Továbbá azzal is gyanúsíthatók, hogy már 10 nappal korábban is megkárosították a söröző tulajdonosát. Akkor a zárt épületbe az ajtó betörésével jutottak be, ahonnan készpénzt és a játékgép kulcsait lopták el összesen 216.500 Ft értékben.

Egyikőjük 2011 szeptemberében tért vissza Magyarországra a Spanyolországban töltött 6 évnyi börtönbüntetése után. Ott kábítószer csempészet miatt ítélték el.

A két férfi ellen rablás és dolog elleni erőszakkal, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt folyik a nyomozás. A Pápai Rendőrkapitányság kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 15:38, kedd | Helyi

Döntött a Kúria a 2. körzet ügyében!

A Kúria a bírósági felülvizsgálati kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasította, a végzés ellen további jogorvoslatnak nincs helye. Vagyis nem számolják újra a szavazatokat, a körzetet Töreki-Vörös Ibolya nyerte meg.

2024. Június 25. 15:14, kedd | Helyi

Mi készül a pápai vasúti aluljáróban?

Egyre több aluljárót díszítik képzőművészeti alkotások világszerte, most városunkba is elér egy effajta kezdeményezés.

2024. Június 24. 09:59, hétfő | Helyi

Tanszergyűjtő akciót szerveznek a Pápai Polgárok!

Bár az iskola most pont véget ér, de gondolni kell arra is, hogy a nyári szünet elmúltával ismét várja a diákokat a suli. Sajnos sok családnak jelentős megterhelést jelent az iskolakezdés, nekik szeretnének segíteni a civilek.

2024. Június 23. 09:00, vasárnap | Helyi

3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt adtak át Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtéren települő Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) újabb jelentős mérföldkövet ért el, ugyanis átadták a 3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt (Combined Aerial Port Facility – CAPF) június 19-én, Pápán.