Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Szeptember 12. 17:35, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Rekordkísérlet a Nagy Sportágválasztón

Rekordkísérlet a Nagy Sportágválasztón

Száznégy sportágat lehet kipróbálni ingyenesen pénteken és szombaton a Merkapt Sportközpontban a 23. Nagy Sportágválasztón.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a sportágak bemutatkozása mellett szombaton délben rekordkísérletre is sor kerül. A szabadtéren egyszerre kipróbálható 104 jelenlévő sporttal próbálnak csúcsot dönteni.

"Fontos, hogy Magyarország nagy egyesületei partnereink legyenek" - mondta Kiss Gergely.

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója bejelentette, hogy húsz szakosztályukból négy, a vívás, a szinkronúszás, az ökölvívás és a kerékpár vesz részt a kétnapos eseményen, ám a jövőben szeretnének még több szakosztályukkal bekapcsolódni.

"Azt szeretnénk hirdetni, hogy a sport, a mozgás jó dolog, ezért csatlakoztunk a Nagy Sportágválasztóhoz" - mondta Nyíri, aki kiemelte, a szülőket kell rávenni arra, hogy a napi munka után levigyék a gyerekeket sportolni, akik így korán megszerethetik a rendszeres mozgást.

Kopcsik Laura junior Eb-bronzérmes tekvondós arról beszélt, hogy nyolc éve egy Nagy Sportágválasztón ismerkedett meg a tekvondóval, s azóta az életévé vált, pedig akkor a fiútestvére akarta kipróbálni. A tehetséges sportoló hozzátette, nagy vágya kijutni a jövő évi felnőtt világbajnokságra és a 2020-as tokiói olimpiára.

A Magyar Vöröskereszt is partnere az eseménynek, véradó kamionnal képviselteti magát a szervezet és mindkét napon várja a véradókat.

A szervezők pénteken a hagyományoknak megfelelően az iskolákat, míg szombaton a családokat várják 9 és 17 óra között a Merkapt Sportközpontban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során