Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. December 10. 10:50, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rekordszámú csomaggal indultak útnak a Motoros Mikulások

Rekordszámú csomaggal indultak útnak a Motoros Mikulások

Fedur Roland és barátai évek óta róják Mikulás alkalmából Pápa és környéke útjait, hogy ajándékcsomagokkal lepjék meg a gyermekeket.

Négy évvel ezelőtt egy nyolcfős baráti társaságnak motorozni támadt kedve december 6-án, s ha már egyszer Mikulás napja volt, úgy döntöttek, hogy néhány csomagot is magukkal visznek, hogy örömet szerezzenek a kisgyermekeknek, aztán ez az első kis akció olyan jól sikerült, hogy a következő évben már 200 csomaggal indulhattak el, és maguk a Motoros Mikulások is egyre többen lettek. Egy jó társaság verődött össze, akik nemcsak az ünnep közeledtével, de év közben is segítik, támogatják egymást, ilyenkor pedig másokra is gondolnak - mondta el Fedur Roland hírportálunknak nemrég. Az idei gyűjtés minden várakozást felülmúlt, bár tavaly is igen-igen sokan támogatták őket, az akkori 426 darab csomagot is sikerült jócskán túlszárnyalni, 674 darab mikuláscsomagot tudnak kiosztani ma a gyermekek között.

A Motoros Mikulások 10 órakor indultak el a Gombkötő utcából, a város több pontját érintve 13:30 kor a Fő téren zárják a túrájukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.