Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. November 14. 08:26, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rég nem látott összefogás a pápai belvárosért!

Rég nem látott összefogás a pápai belvárosért!

A belvárosi üzlettulajdonosok nagyon elszántak, közös erővel szeretnék megfordítani azt a negatív trendet, ami évek óta tapasztalható, és mindent megtesznek azért, hogy visszacsábítsák az embereket a belvárosba.

Ami nekünk szívfájdalom, vagy csupán néhány Facebook poszt az üres belvárosi utcákról, az nekik komoly anyagi kiesés. Számos vita zajlott az utóbbi időben arról, hogy üres-e a Kossuth utca és a Fő tér. Nos, az üzlettulajdonosok egyértelműen azt érzik, hogy hiányoznak a vásárlók, akik nemcsak kevesebbet költenek a gazdasági nehézségek miatt, de kevesebben is vannak. Természetesen ők is tisztában vannak azzal, hogy ennek számos oka van, kezdve az online vásárlástól, a bevásárlóközpontok és plázák térhódításáig, ám úgy érzik, mégis többre hivatott a pápai belváros.

Rájöttek arra, hogy közös érdekük, hogy az emberek visszatérjenek a belvárosba, és újra felfedezzék az ott megtalálható üzleteket. Állítják, hogy sem minőségben, sem pedig árban nem tudnak kevesebbet, mint a plázák, vagy a bevásárlóközpontok üzletei. Az adventi időszakban közös reklámkampányt indítanak, hosszabb nyitva tartással várják a vásárlókat, szerdán pedig az önkormányzattal egyeztetnek a belvárosi adventi programokról.

Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat örömmel fogadta az üzletek megkeresését és nyitott az együttműködésre, sőt, dolgozik a „December a Kossuth utcán” című programsorozat megalkotásán. Azt, hogy a városlakókban komoly igény mutatkozik arra, hogy a bevásárlás közben elfogyaszthassanak egy-egy forralt bort, forró csokit, sült gesztenyét, vagy kürtős kalácsot, hogy karácsonyi fényekkel és zenével hangolódhassanak közösön az ünnepre vásárlás közben, mi sem bizonyítja jobban, mint a közelmúltban a „Pápán Hallottam” Facebook csoportban közzétett poszt, amelyre számolatlanul érkeztek a pozitív hozzászólások, lájkok:

Úgy tűnik tehát, hogy bizakodhatunk abban, hogy az adventi időszakban felélénkül a pápai belváros, ehhez azonban mi mindannyian kellünk. Szélesedjen ki az összefogás, menjünk el minél többen péntek esténként és vasárnaponként a belvárosban, használjuk ki az üzletek hosszabb nyitva tartását, és éljük át közösen az adventi várakozás időszakát!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.