Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. November 14. 08:26, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rég nem látott összefogás a pápai belvárosért!

Rég nem látott összefogás a pápai belvárosért!

A belvárosi üzlettulajdonosok nagyon elszántak, közös erővel szeretnék megfordítani azt a negatív trendet, ami évek óta tapasztalható, és mindent megtesznek azért, hogy visszacsábítsák az embereket a belvárosba.

Ami nekünk szívfájdalom, vagy csupán néhány Facebook poszt az üres belvárosi utcákról, az nekik komoly anyagi kiesés. Számos vita zajlott az utóbbi időben arról, hogy üres-e a Kossuth utca és a Fő tér. Nos, az üzlettulajdonosok egyértelműen azt érzik, hogy hiányoznak a vásárlók, akik nemcsak kevesebbet költenek a gazdasági nehézségek miatt, de kevesebben is vannak. Természetesen ők is tisztában vannak azzal, hogy ennek számos oka van, kezdve az online vásárlástól, a bevásárlóközpontok és plázák térhódításáig, ám úgy érzik, mégis többre hivatott a pápai belváros.

Rájöttek arra, hogy közös érdekük, hogy az emberek visszatérjenek a belvárosba, és újra felfedezzék az ott megtalálható üzleteket. Állítják, hogy sem minőségben, sem pedig árban nem tudnak kevesebbet, mint a plázák, vagy a bevásárlóközpontok üzletei. Az adventi időszakban közös reklámkampányt indítanak, hosszabb nyitva tartással várják a vásárlókat, szerdán pedig az önkormányzattal egyeztetnek a belvárosi adventi programokról.

Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat örömmel fogadta az üzletek megkeresését és nyitott az együttműködésre, sőt, dolgozik a „December a Kossuth utcán” című programsorozat megalkotásán. Azt, hogy a városlakókban komoly igény mutatkozik arra, hogy a bevásárlás közben elfogyaszthassanak egy-egy forralt bort, forró csokit, sült gesztenyét, vagy kürtős kalácsot, hogy karácsonyi fényekkel és zenével hangolódhassanak közösön az ünnepre vásárlás közben, mi sem bizonyítja jobban, mint a közelmúltban a „Pápán Hallottam” Facebook csoportban közzétett poszt, amelyre számolatlanul érkeztek a pozitív hozzászólások, lájkok:

Úgy tűnik tehát, hogy bizakodhatunk abban, hogy az adventi időszakban felélénkül a pápai belváros, ehhez azonban mi mindannyian kellünk. Szélesedjen ki az összefogás, menjünk el minél többen péntek esténként és vasárnaponként a belvárosban, használjuk ki az üzletek hosszabb nyitva tartását, és éljük át közösen az adventi várakozás időszakát!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán