Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Május 21. 11:07, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rk. Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Rajzpályázat díjkiosztó Pápán

Rajzpályázat díjkiosztó Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság 2015. május 19-én délután ünnepélyes díjátadó ünnepségre hívta a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” országos baleset-megelőzési rajzpályázat helyi nyerteseit.

A rajzpályázat városi fordulóján a Pápai járás kilenc általános iskolája és hat óvodája vett részt összesen 156 pályamunkával. Az alkotások óvodásoktól, alsó és felső tagozatos diákoktól egyaránt szép számban érkeztek. Míg az ovisok többnyire különböző közlekedési eszközöket – autót, buszt, traktort, vonatot, kerékpárt – rajzoltak le, valamint gyalogosokat ábrázoltak gyalogos átkelőhely és jelzőlámpa közelében, addig az iskolások már az általuk fontosnak tartott közlekedési szabályokat is megjelenítették műveiken. Voltak, akik a gyakoribb közlekedési táblákat és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos tanácsaikat foglalták csokorba, míg többen az ittas vezetés következményeire és a biztonsági öv életmentő szerepére hívták fel a figyelmet. Kedvelt témaként jelent meg az útkereszteződések forgalmának, a gyalogos közlekedés szabályainak, valamint a kerékpárok láthatóságának bemutatása is.

A városi forduló eredményhirdetésén három óvodás, valamint három alsó és felső tagozatos gyermeket díjazott a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság. A kis „művészek” az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által rendelkezésre bocsátott közlekedésbiztonsági ajándéktárgyak mellett rajzeszközöket, illetve írószer utalványt kaptak jutalmul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.