Városlista
2021. július 29, csütörtök - Márta

Hírek

2021. Július 19. 15:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Rájuk akarta gyújtani a házat

Rájuk akarta gyújtani a házat

A Veszprém Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a 46 éves nőnek, aki gázolajjal átitatott ruhaneműket gyújtott meg, s azokkal egy családi ház tetőszerkezetét próbálta meggyújtani az egyik Pápa környéki faluban.

A megalapozott gyanú szerint a nő 2021. július 15-ére virradóra, még az éjjeli órákban bement a Pápa-közeli településen álló családi ház udvarába, ahova flakonokban gázolajat, valamint ruhaneműket vitt magával, majd a gyúlékony anyaggal a ruhadarabokat meggyújtotta, s az ingatlan tetőszerkezetét így akarta lángra lobbantani. Az ott lakók felébredtek a tűz fényére, és azonnal kifutottak az épületből. A menekülni próbáló elkövetőt az utcán elfogták, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

Az ügyészség a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójánál a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta az emberölés kísérletének súlyosabban minősülő esete miatt gyanúsítottként kihallgatott elkövető letartóztatását.

Az indítványnak a nyomozási bíró helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges, mivel az ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 27. 08:31, kedd | Helyi

Halálos motorbaleset történt Celldömölkön

A 8432-es utat a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták, a rendőrök a forgalmat Celldömölk belterületén elterelik.

2021. Július 26. 09:17, hétfő | Helyi

Ittasan vezetett, majd az őt igazoltató rendőrt szidalmazta

A Pápai Járási Ügyészség ittas vezetés és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 62 éves férfival szemben, aki miután gépkocsiját ittasan vezette, még szidalmazta is a vele szemben intézkedő rendőröket.

2021. Július 26. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenes lesz a belépés a Perutz mérkőzéseire

A klub vezetőségének döntése értelmében a 2021/2022-es szezonban a Perutz összes hazai mérkőzésére ingyenes lesz a belépés.

2021. Július 26. 08:20, hétfő | Helyi

Testvére adatait adta meg a rendőröknek

A Pápai Járási Ügyészség kétrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja azt a 38 éves nőt, aki két esetben is a sajátja helyett testvére adatait adta meg a rendőröknek.