Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2017. Október 05. 07:33, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Rabok és volt elítéltek szolgálják fel a kávét a torinói igazságügyi palotában

Rabok és volt elítéltek szolgálják fel a kávét a torinói igazságügyi palotában

Rabok és volt elítéltek szolgálják fel a cappuccinót a torinói igazságügyi palota büféjében, amikor az több hónapi zárva tartás után nemsokára új működési modellben nyit ki újra.

Az olaszországi Piemonte tartomány fővárosának önkormányzata hat évre szóló szerződést kötött szerdán egy olyan szervezettel, amely volt elítélteknek segít újra beilleszkedni a társadalomba.

Az igazságügyi palotában működik a torinói igazságszolgáltatás teljes intézményrendszere az ügyészségtől a fellebbviteli bíróságig, az épületben működő büfé látja el szendvicsekkel és italokkal az ott dolgozó 900 embert és az ott naponta megforduló bírók, ügyvédek, látogatók százait.

A kávézó újszerű működtetése része annak a törekvésnek, hogy emberségesebbé tegyék a fogvatartás intézményét. A napi munkába járás, a kuncsaftokkal való kapcsolattartás segít a büntetésüket letöltő elítélteknek visszailleszkedni a társadalomba - közölte Michele Chicco önkormányzati szóvivő.

A büfé hónapok óta zárva tart az üzemeltetéssel kapcsolatos problémák miatt, és újramegnyitása is várhatóan még hónapokig eltart.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 12:01, kedd | Bulvár

Újra lesz Sziget fesztivál jövőre

2022-ben visszatér a Sziget: a szervezők kedden bejelentették, hogy jövőre augusztus 10-től 15-ig várják a látogatókat az óbudai Hajógyári-szigetre.

2021. Július 26. 08:54, hétfő | Bulvár

K1: Az arccsontom eltörhették, de megtörni nem tudnak – Kiss Balázs

Nem hagyta el a harcikedv Kiss Balázst: a PerfectFight Club nehézsúlyú bajnoka már alig várja, hogy leteljen a rehabilitációs időszak és visszatérhessen a ringbe.

2021. Július 26. 08:39, hétfő | Bulvár

Pentele-kupa: négy hajóosztály, három győztes – s már tervben a 2022-es futam

Boros Zoltán, Bezeczky Csaba és Berta András ünnepelhetett győzelmet a Pentele-kupán

2021. Július 23. 18:00, péntek | Bulvár

Egy hétig tartott rettegésben egy medve egy táborozót

Egy héten át tartott rettegésben egy grizzly medve egy táborozót az alaszkai vadonban, míg végül a sebesült férfira rátaláltak és kimenekítették - írja a BBC hírportálja.