Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 08. 10:45, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

Rabócsiringi Rallycross Fesztivál Máripócson

Rabócsiringi Rallycross Fesztivál Máripócson

Góth Viktor, Újházi Tamás és Csapó Miklós Rallycross versenyzőket kérdezek a Május 19-20-i Fesztivál előtt.

Mesélnél az eddigi 2013-as versenyeidről, élményeidről, sikereidről?

Góth Viktor:

- Eddig érdekesen alakult az idei évem. Az első versenyen sikerült megnyernem a kategóriámat, viszont csak hárman indultunk és így csak fél pontokat osztottak. Az abszolútban második lettem egy kiforgatás után, így ez is jó eredménynek számít. A második verseny még trükkösebb volt, itt is sok embernek útban voltam, sajnos egyszer én is hibáztam és csúnyán lezúztam a gépet. Szerencsére mindenki segített helyre hozni a technikát és a következő futamot ami a B döntő volt sikerült megnyernem. Az A döntőben végül is az ötödik lettem, kategóriámban a második. Viszont itt elméletileg négy 1.6-s autó indult, úgy hogy itt teljes pontokat kaptunk. Viszont csak az elsőnek jutott kupa. Összetettben most a második helyen állok, de nagyon hosszú lesz az idény és az autón is sokat kell fejleszteni. Szerencsémre a Gulf Hungary gondoskodik az olajcseréimről. Köszönöm nekik.

Újházi Tamás:

- Szerencsémre az idei évet nagyon jól indítottam, eddig 2 első helyezést értem el.

Az első Máriapócsi versenyen látszott hogy én a tavai évben is versenyeztem, mert szinte minden futamban remekelni tudtam, viszont a srácok a nyirádi versenyre már tapasztaltabban jöttek és sajnos én se voltam ott fejben ezért ezt a versenyt már nem tudtam ilyen könnyedén hozni.

A többiek egész végig jobbak voltak, a döntőben sikerült egy nagyon jó rajtot elkapnom, az utolsó körben Dominik hibázott és sikerült bejönnöm az első helyre.

Csapó Miklós:

- Húsvétkor a Rabócsiringen mentem, két kategóriában is neveztem, ha már ott vagyunk akkor menjünk egy jót, persze ehhez a kedvező nevezési díj is dukált. Szeretem kiszolgálni látványos autózásommal a nézőket. Sajnos nem vettem elég szigorúan a futamokat, savanyú szájízzel jöttem haza, de nem bántam meg, hogy ott voltam. Ugyanis elgumiztam magam, nem fogott a slick gumi, a télivel jobbat lehetett volna menni szerintem. Úgy érzem, hogy többet mentem autócrosson mint rallycross-on a gumiválasztás mindenütt fontos. De egy Szeghalmi, Dömsödi pályán sem mindegy hogy mivel megyek fel a pályára. Én futózott gumikkal járok, puhább gumikkal kellett volna mennem pócson. Pócson a jó puha futózott téligumival jobbat mentem volna úgy érzem mint egy slikkel. Én a murván tudok jót autózni, az aszfalton próbálom tartani a pozíciómat. Szeretem a test-test elleni harcot, az idő ellen nem igazán mennék rallyban, vagy sprinten.

- A Rabócsiringen milyen autóval indulsz most? Mit lehet tudni róla?

Góth Viktor:

- A Rabócsiringen is a Corsámmal indulok. Remélem elkészülnek és beválnak a fejlesztések.

Újházi Tamás:

- Egy Suzuki Swift 1.3-as-al. A tavalyi évhez képest az autó kapott egy futómű fejlesztést amitől sokkal stabilabb lett, ez által sokkal jobb vezetni.

Csapó Mikós:

- Opel Astrával, vagy a BMW E36 Cupéval indulok.

Az Astra ősidők óta 2000ccm-es és 8 szeleppel rendelkezik. 115 lőerős szív dobog benne, FULL gyári! Mélyről húz mint a vízhordólány.

A BMW 2000ccm, 24 szelepes kb 150 lőerős. Szeretek mindkét autóval versenyezni. Persze más-más vezetéstechnikát kívánnak a vasak.

Az autósporttal kapcsolatban milyen távlati céljaid vannak?

Góth Viktor:

- Szeretnék jó versenyző lenni. Szeretném, ha versenyző társaim barátként tekintenének rám és nem ellenségként. Szeretem a tiszta versenyzést, próbálok még a Rallycrosson belül is ennek megfelelően menni.

Újházi Tamás:

- Még semmi konkrétat nem tudok mondani a jövővel kapcsolatban de már így családon belül meg lett beszélve pár dolog,

Remélhetőleg a következő szezonban is el tudok indulni.

Csapó Mikós:

- Vannak céljaim, szerettem volna fejleszteni, menni egy összkerekes autóval. Gondolkoztam azon, hogy egy évig felmennék az OB-ba, ha meg nem bírtam volna anyagilag kár lenne az év felénél kiszállni, így maradok az idén az amatőr kategóriában.. Szeretnék persze fentebbi géposztályban versenyezni, de addig nyújtózom amíg a karosszériám ér. Bízom abban, hogy később az álmaim teljesülni fognak. Rajtam nem múlik semmi, én odateszem magam rendesen. Szeretnék sok amatőr Rallycross szerető versenyzőt a kategóriánkban látni.

Megköszönöm azoknak rendezőknek, szervezőknek, tulajdonosoknak, hogy ezeket a színvonalas versenyeket megrendezik , időt fáradságot nem kímélve.

Hála a Sporttársaknak akik népszerűsítik eme sportot, és nem utolsó sorban az évek óta kilátogató nézőknek.

Köszönöm szépen a válaszokat!

Találkozzunk velük Máriapócson a RabócsiRingen, Május 19-20-án!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.