Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2022. Április 14. 09:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Rablással, súlyos testi sértéssel és kábítószer birtoklásával vádolják a 43 éves férfit

Rablással, súlyos testi sértéssel és kábítószer birtoklásával vádolják a 43 éves férfit

Letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 43 éves rablással, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és kábítószer-birtoklás vétségével gyanúsított férfinak, aki erőszakkal szerzett pénzt a volt élettársától Pápán.

Az elkövető és a volt élettársa már évekkel korábban megszakította a kapcsolatát, melynek ellenére a férfi a megalapozott gyanú szerint azért, hogy a sértettől pénzt kérjen, 2022. április 10-én reggel többször felhívta a nőt, aki miután a hívások ismeretlen számról érkeztek, nem vette fel a telefont. A gyanúsított végül megjelent a sértett lakóhelyénél és szöveges üzenetben jelezte, hogy a ház előtt várja, majd fel is hívta a sértettet.

Az elkövető 40 000 forintot kért a volt élettárástól, és megfenyegette, hogy őt és a családját is megöli, ha nem ad neki pénzt. A sértett nem tett eleget a kérésnek, mire a gyanúsított újra felhívta, és tovább fenyegetőzött, majd bement az udvarba. A csengetésére a lakásból kilépő sértettet ismét felszólította, hogy adjon neki pénzt, és továbbra is megöléssel fenyegette, majd miután a nő visszautasította a követelését, ököllel gyomorszájon ütötte. A kiabálásra ekkor megjelent a sértett édesanyja, aki távozásra szólította fel a férfit, egyben közölte vele, hogy értesíteni fogja a rendőrséget, mire a gyanúsított az idősebb asszonnyal is kiabálni kezdett.

A volt élettárs a történtek hatására, tartva a további bántalmazástól, végül 20 000 forintot adott a férfinak, aki ennek ellenére folytatta a veszekedést, és vitájuk közben a sértetteket ököllel fejen, illetve arcon ütötte. A cselekmény elkövetése után a gyanúsított lakcímén foganatosított kutatás során a rendőrök az elkövetőnél kábítószer-gyanús anyagot találtak, illetve a rendelkezésre álló adatok szerint a férfi fogyasztott is kábítószert. A járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett, és a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 09:35, szombat | Helyi

Rendhagyó egyleti ankét az apát-plébánossal

2022. Június 24. 14:04, péntek | Helyi

Három hétre lezárják a Dózsa György utcát

A teljes útzár az Aradi és a Szalmavári utcák közötti szakaszt érinti.

2022. Június 24. 09:08, péntek | Helyi

Mutatjuk, mire figyeljen, ha a veszélyhelyzet alatt járt le az autó műszakija

Június 30-ig érvényesek az okmányok, sokan csak most kapnak észbe.