Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Augusztus 31. 12:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Próbanépszámlálást indít a KSH hétfőn 72 településen

Próbanépszámlálást indít a KSH hétfőn 72 településen

Reprezentatív próbanépszámlálást indít a Központi Statisztika Hivatal (KSH) hétfőn 72 településen, 14 ezer háztartás részvételével.

A hivatal hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az október 7-éig tartó próbanépszámlálás célja, hogy adatokkal segítse a jövő évi népszámlálás szakmai előkészítését.

A válaszadásra felkért címzetteknek legkésőbb csütörtökig postai levelet küld a KSH. Az adatszolgáltatás önkéntes, de fontos, hogy a megkérdezettek aktívan részt vegyenek a népszámlálás-próbafelvételben, hiszen az adatgyűjtés reprezentatív, azaz leképezi a teljes magyar társadalmat, így egy-egy kitöltő mintegy 350 háztartást képvisel - emelték ki.

Ismertették, hogy a próbanépszámlálás kérdőívét augusztus 31. és szeptember 6. között a maja.ksh.hu online oldalon keresztül tölthetik ki a levélben felkért résztvevők. Ezután október 7-éig személyes interjú keretében válaszolhatnak azok, akik nem akartak az internetes kitöltés lehetőségével élni. Őket összeírók keresik fel, akik maszkot viselnek majd, és szigorúan ügyelnek a közösségi távolságtartás szabályainak betartására, az érintésmentes kommunikációra - hangsúlyozták.

A próbanépszámlálásban résztvevőknek egy átlagosan 10-15 percet igénylő kérdőívet kell kitölteniük, amely elsősorban a lakóhellyel, az internetezési szokásokkal, az adatvédelmi ismeretekkel kapcsolatban tartalmaz kérdéseket. Ezek az adatok azt segítik, hogy a 2021. május 1. és június 28. között tartandó népszámláláson mindenki a számára legkényelmesebb módon, a legfontosabb információk ismeretében vehessen részt - olvasható a közleményben.

Hozzátették: azok, akik a kérdőívet legkésőbb 2020. szeptember 6. éjfélig online kitöltik és véglegesítik a maja.ksh.hu oldalon, nyereményjátékban vehetnek részt.

A próbanépszámlálásban részt vevő települések listája, a nyereményjáték szabályzata és számos további információ a www.ksh.hu/nepszamlalasproba oldalon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.