Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. November 21. 13:16, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Pro Publico díjat kapott a Hirtenberger tulajdonosa

Pro Publico díjat kapott a Hirtenberger tulajdonosa

Sikeres, példaértékű üzleti pályafutása, Pápa város gazdasági fejlődésében, valamint a helyi közösség támogatásában betöltött szerepe elismeréseként Pápa város polgármestere Pro Publico díjat adományozott dr. Helmut Schuster úrnak, a Hirtenberger A.S.H. Bt. tulajdonosának.

"Gratulálok Pápa" - mondtadr. Helmut Schuster, a cég tulajdonosa, körbenézve a régi-új városháza épületében. Az idei évben 80. születésnapját ünneplő üzletembert dr. Áldozó Tamás köszöntötte. Schuster úr, aki elmondása szerint városunkat második otthonának tekinti, tíz év alatt egy bérelt telephelyen 50 fővel elindult üzemből a város gazdasági életének egyik meghatározó, több mint 500 főt foglalkoztató vállalkozását épített fel a pápai Ipari Parkban.

A díj átadását megelőzően a polgármester örömének adott hangot, hogy az osztrák cég legtöbb embert foglalkoztató gyáregysége folyamatosan fejlődik Pápán, a tulajdonos pedig ígéretet tett arra, hogy a jövőben is mindent megtesznek a fejlődés érdekében. Dr. Helmut Schuster elmondta, cégének kiváló partnerre Pápa városa.

Az osztrák üzletember 1958-ban az IBM vállalat képviselőjeként kezdett dolgozni és 1981-ig többek között felépítette az IBM oroszországi képviseletét. 1981-ben aztán feladta az IBM helyettes vezérigazgatói posztját, hogy átvegye az akkoriban nehézségekkel küzködő, veszteségesen működő bécsi Anker pékség vezetését. Az átalakításra vonatkozó intézkedéseknek köszönhetően a vállalkozás néhány éven belül ismét nyereséges lett.

1996-ban vette át a súlyosan eladósodott Hirtenberger vállalatot, mely jól átgondolt, észszerű gazdasági sorozatának eredményeképpen jutott el a mai szintre. Jelenleg a vállalatnak 3 telephelye van, ebből kettő Ausztriában, Hirtenbergben és Winzendorfban, egy pedig Magyarországon, Pápán található. A vállalat dolgozói létszáma 900 fő felett van, közülük több mint 500-an a pápai cég alkalmazottai, így a városunkban található Hirtenberger gyáregység kiemelkedő jelentőséggel bír a cégcsoporton belül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.