Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Október 26. 13:15, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápai Rk.

Prevenciós délelőtt a vaszari iskolában

Prevenciós délelőtt a vaszari iskolában

„Az iskola rendőre” program keretén belül bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokon vettek részt a vaszari Ihász Gábor Általános Iskola alsó tagozatosai.

Az iskola első és második osztályosai 2016. október 25-én délelőtt – a Pápai Rendőrkapitányság iskolarendőr koordinátora vezetésével – láthatósági mellényt viselve tettek sétát az iskola környékén. A gyakorlati foglalkozás lehetőséget biztosított arra, hogy a kisdiákok megismerkedjenek a gyalogos közlekedés alapvető szabályaival, gyakorolják az úttesten történő biztonságos átkelést és tájékoztatást kapjanak az út közben látott közlekedési táblák jelentéséről is. Ezt követően a harmadik és negyedik osztályosokat látogatta meg a rendőr, aki a vagyon elleni jogsértések elkerülési lehetőségeiről beszélgetett a diákokkal A fiatalok megtudhatták, hogy értéktárgyaik az iskolatáska mely részében vannak a legnagyobb biztonságban, ugyanakkor azt is megtanulták, hogy a legjobb rejtekhely sem ér semmit, ha a táskájukat felügyelet nélkül hagyják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

2024. Május 16. 06:34, csütörtök | Helyi

Molnár István szerint 2011 óta hanyatlik a város

A független polgármesterjelölt szerint 2011 óta hanyatlik Pápa városa, amelyet az az önkormányzati dokumentum is alátámaszt, melyet Unger Tamás programjuknak tekint.

2024. Május 15. 18:28, szerda | Helyi

Jövő nemzedéke program - A fiatalok Pápán tartását célozza Grőber Attila második programcsomagja

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint ha nem lép ezen a területen a következő polgármester, akkor öt év múlva már csak 25 ezer pápairól beszélhetünk.