Városlista
2022. január 27, csütörtök - Angelika

Hírek

2016. Október 09. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Pozitívan értékelik a magyar gazdaság kilátásait a nemzetközi partnerek

Pozitívan értékelik a magyar gazdaság kilátásait a nemzetközi partnerek

Pozitívan értékelik a magyar gazdaság kilátásait a nemzetközi partnerek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel.

Közleményük szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank éves közgyűlésén Washingtonban tárgyalt több nemzetközi pénzügyi intézmény vezetőjével, az Egyesült Államok-Magyarország Üzleti Tanács tagjaival és számos befektetői csoport képviselőjével.

A tárcavezető a közlemény szerint hangsúlyozta: Magyarország megítélése pozitív fordulatot vett, a partnerek mindegyike elismeri az elmúlt évek gazdasági teljesítményét.

A washingtoni tárgyalásokat összegezve Varga Mihály azt mondta: a magyar gazdaság átalakításának sikerét nemzetközi viszonylatban sem vitatják. "A kiegyensúlyozott, tartós növekedés, a vállalkozásokat ösztönző jogszabályi környezet, a stabil pénzügyi helyzet egyre több befektetőt vonzhat Magyarországra" - idézte a minisztert az NGM.

Közleményük szerint a nemzetgazdasági miniszter tárgyalásai közül kiemelte a Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős alelnökével folytatott megbeszélést, amelynek keretében Cyril Mullerrel áttekintették a magyar kormány és a Világbank között folyamatban lévő aktuális ügyeket, de kitértek a nemzetközi migrációs helyzetre is.

Varga Mihály találkozott az Ázsiai Infrastruktúra-beruházási Bank (AIIB) elnökhelyettesével, Sir Danny Alexanderrel is, akivel megvitatták az AIIB tervezett bővítésének helyzetét, Magyarország csatlakozásának lehetőségeit. Poul Thomsen IMF-igazgató meghívására Varga Mihály részt vett a közép-kelet- és délkelet-európai pénzügyminiszterek és jegybankelnökök szűk körű, a világgazdaság és a régió gazdasági helyzetéről és kilátásairól szóló eszmecseréjén is.

Varga Mihály több nemzetközi hitelminősítő intézet és pénzügyi intézmény képviselőjével is találkozott, akikkel a magyar nemzetgazdaság szempontjából meghatározó kérdéseket és Magyarország növekedési kilátásait vitatták meg. Mindemellett a miniszter részt vett a Bank of America befektetői konferenciáján, ahol a befektetőket a magyar gazdaság helyzetéről tájékoztatja - olvasható az NGM közleményében.

Címkék: gazdaság, partner

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 27. 05:00, csütörtök | Belföld

Romlott a levegő minősége az ország több pontján

A szálló por miatt romlott a levegő minősége az ország több pontján;

2022. Január 26. 18:12, szerda | Belföld

Magyarország a világon az elsők között ismerte fel a génmegőrzés fontosságát

Genetikai erőforrásaink felkutatása és begyűjtése, valamint megőrzése, fenntartása és felhasználása stratégiai kérdés

2022. Január 26. 16:01, szerda | Belföld

Vádat emeltek a pestszentlőrinci kettős gyilkosság elkövetője ellen

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki több késszúrással megölte édesanyját és nevelőapját XVIII. kerületi közös otthonukban 2020 őszén - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

2022. Január 26. 14:05, szerda | Belföld

Emberi mulasztás okozhatta a metróbalesetet

Az elsődleges vizsgálatok szerint emberi mulasztás okozhatta a múlt péntek éjszakai metróbalesetet - közölte a BKV Zrt. kedden az MTI-vel.