Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Április 20. 20:46, szombat | Helyi sport
Forrás: nso.hu

Pontokat hagyott Pápán a listavezető

Pontokat hagyott Pápán a listavezető

Az utolsó percben talált be a Lombard Pápa a vendég Győri ETO kapujába, ezzel döntetlent ért el az nb1-et torony magasan vezető csapat ellen.

„Olyan érzésem van, mintha Dávid és Góliát csapna össze” – vezette fel a pápai edző, Zsivóczky Gyula csapata Győri ETO elleni mérkőzését, de leszögezte, hogy éppen ezért hajtaniuk és küzdeniük kell játékosainak. Nos, már az első félidőben láttunk példát mindezekre: sokkal jobban kezdett a listavezető, és még az is belefért a zöld-fehéreknek, hogy Varga Roland büntetőjét kivédje Szűcs Lajos, mert nem sokkal utána Varga okosan fejelte Tarmo Kink beadását Nikola Trajkovics elé, aki ügyesen a kapuba húzta a labdát.

Ezt követően átadta a területet a Győr a hazaiaknak, akik a harcos Lazar Arszics, Goran Marics, Quintero hármas vezérletével több veszélyes támadást is vezettek, de ezeket pontos lövésekkel nem tudták lezárni.

Rosszat tett a szünet a hazaiaknak, vagy éppen Pintér Attila fejezte ki olyan élénken nemtetszését játékosainak, hogy azok sokkal agresszívebben védekeztek a középpályán. A lagymatag pápai támadások közepette Maróti Béla nagy hibája után Trajkovics duplázhatott volna, de a légiós gyönyörű és pimasz gólt akart emelni egy sablonos megoldás helyett.

Lipták Zoltán egy percen belül kétszer is eredményes lehetett volna, de előbb egy rivális kollégája, utóbb saját pontatlansága akadályozta meg ebben, a másik oldalon Quintero törhetett kapura, de olyan lassan tette mindezt, hogy az őt szöktető Trajkovics beérte.

Egyre lassabban, egyre körülményesebben játszottak a csapatok, Zsivóczky több támadót is becserélt, hátha valamelyikük meglepi mesterét közelgő 47. születésnapja alkalmából. Végül Georges Griffiths egyenlített, de a „szülinapi tortát" Szasa Sztevanovics szállította, ugyanis kipattant róla Marics szabadrúgása, a cserecsatár pedig két lépésről nem kegyelmezett.

Hogy a büntető kihagyása, vagy az utolsó perces kihagyás miatt veszített el két pontot az ETO, az csak részletkérdés, nem szabad a legvégén fél szemmel az órát lesnie egy bajnokaspiránsnak, a Pápát viszont dicséret illeti, hogy nem adta fel hátrányban sem.

Mindenesetre tovább nőtt az ETO veretlenségi sorozata, amely immáron 22 bajnoki mérkőzést számlál, és a második forduló óta tart.

Fotó: nso.hu

Címkék: lombard pápa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.