Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

Grőber Attila polgármesterjelölt elmondta, fontos célkitűzésük volt továbbá az is, hogy olyan a civil életből ismert személyeket is bevonjanak, akik szakértői egy-egy területnek. Hozzátette, az ellenzéki pártok támogatását is meg kívánták nyerni, ez is sikerült, hiszen mind a hat párt mögöttük áll.

Kiemelte: a mindig mindentudás politikája helyett odafigyeléssel, törődéssel és alázattal próbálják meg majd irányítani a várost. Programjuk középpontjában három hangsúlyos terület lesz. Grőber Attila szerint a városüzemeltetés évek óta súlyos problémákkal küzd, amit a következő városvezetésnek meg kell oldani. - A fiatal generáció kérdése szintén égető, az egykori Dunántúl Athénje lassan kezdi elveszíteni a diákjait, a mi felelősségünk a fiatalok itt tartása. A harmadik kérdéskör pedig a szociális és idősellátás, ahol szintén higgadt és nyugodt tervezésre van szükség. A programunk elemeit a képviselőjelöltekkel közösen fogjuk bemutatni – fogalmazott a polgármesterjelölt.

Kérdésünkre, hogy milyen kampányra készül az ellenzék Pápán, Grőber Attila elmondta: szeretnének a saját programjuk és jelöltjeik bemutatására koncentrálni, ugyanakkor megjegyezte, reagálni fognak az őket érő esetleges igaztalan vádakra, ahogyan azt az elmúlt hetekben is megtették. Hozzátette, mindenki döntse el maga, ki él a városból, és ki a városért. – Minden ellenzéki képviselő egyforma tiszteletdíjat kap, amely minden esetben alacsonyabb, mint a legkevesebbet kapó fideszes képviselő tiszteletdíja. Továbbá Süle Zsolt egyedül több hozzászólással és javaslattal élt, mint az összes fideszes képviselő, nála csak én éltem több javaslattal. Ismerünk olyan fideszes képviselőt, aki az ülések felén vett csak részt. Döntsék el a választók, hogy ki dolgozik a városért és ki él belőle – fogalmazott Grőber Attila.

Reagált azokra a kormánypárti vádakra, amelyek szerint civil szervezetek mögé bújnának. Hangsúlyozta, a szavazólapon ott lesz valamennyi őket támogató párt logója, az egyesületük neve mellett.

Végül Grőber Attila bemutatta az egyes körzetek képviselőjelöltjeit, akikről bővebben ebben a cikkünkben olvashat!

A képeken egyel több személy látható, mint ahány jelölt bemutatásra került, Balázs Attila a gazdasági ügyekért felel, kiemelt tagja a csapatnak, ezért elkísérte őket a bemutatkozásra – mondta el Grőber Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 07:42, szombat | Helyi

100 van Gogh rajz az Esterházy-kastélyban

Új időszaki kiállítás nyílt az Esterházy-kastélyban. A tárlat 100 Vincent van Gogh rajzot mutat be.

2024. Május 24. 08:09, péntek | Helyi

Lényegesen gyorsabban készül a Kossuth utca, mint tavaly

Míg tavaly egy nagyságrendileg ugyanekkora terület burkolása csaknem négy és fél hónapot vett igénybe, most alig másfél hónap elegendő volt rá.