Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 24. 14:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Polgárőrök szakították félbe a lopást

Polgárőrök szakították félbe a lopást

2011. november 17-én éjszaka két lovászpatonai polgárőr járőrözés közben egy Ladára figyelt fel a faluban

Az autó és a hozzá kapcsolt utánfutó környékén nem tartózkodott senki, ám a kocsi ajtaja nem volt bezárva és az indító kulcs is benne volt.

A polgárőrök tudták, hogy a járműszerelvény közelében egy nyitott kert van, melynek tulajdonosa lakatos műhellyel rendelkezik az udvarában, ezért a területet ellenőrizték, ám ott illetéktelen személyekkel nem találkoztak. A gépkocsit azonban továbbra is szemmel tartották, és értesítették a Pápai Rendőrkapitányság ügyeletét.

A kiérkező járőrök a lakatos műhely tulajdonosának kertszomszédjától azt az információt kapták, hogy este 9 óra tájban 3 vagy 4 személy távozott a helyszínről megrakott utánfutóval, majd kb. 2 óra elteltével visszatértek.

A rendőrök hajnali fél kettőkor két gyalogosra lettek figyelmesek a Lovászpatonát Vanyolával összekötő úton, akik azt állították, hogy egy lovászpatonai idős hölgynél dolgoztak. Később bevallották, hogy több társukkal érkeztek a lakatosműhelyhez, ahonnan 7 db villanymotort és egy kompresszort loptak el, amit aztán utánfutóra pakoltak és Pápára szállítottak. Ezt követően ismét visszaindultak a lovászpatonai műhelyhez, mivel volt még mit ellopni onnan, ám az ottlétük alatt észlelték a polgárőröket, ezért a kerítésen átugráltak és gyalog indultak Pápára, hátra hagyva a járműszerelvényt.

Az elkövetői kör egy tagja büntetőeljárás hatálya alatt követte el a cselekményt, ezért előzetes letartóztatásba került.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.