Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Január 18. 08:26, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Piros riasztás megyénkben - Folyamatosan frissítve!

Piros riasztás megyénkben - Folyamatosan frissítve!

Feloldották a korlátozást, csillapodott a szél. Magas hótorlaszok várhatók a 60-70 km/órát elérő szél és a folyamatos havazás miatt.

A pápai körgyűrűnél a Celldömölk irányában elrendelt kamionforgalom-korlátozást feloldották, közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

Már csak citromsárga riasztás van érvényben!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat hajnalban tovább mérsékelte a hófúvás miatt kiadott riasztását. Már azokon a területeken is citromsárga, vagyis elsőfokú a riasztás, amelyeken pénteken szinte egész nap a legmagasabb fokú, piros riasztás volt érvényben.

A hófúvás miatt kiadott citromsárga riasztás továbbra is érvényes Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér és Tolna megye teljes területén, valamint Vas, Zala, Somogy és Baranya több kistérségében, továbbá az ország keleti felében: Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye jelentős részén.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez szombat hajnalban eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a hajnali, reggeli órákban a Dunántúlon még gyakrabban előfordulnak erős széllökések, amelyek főként a Bakony, a Balaton térségében és Győr-Moson-Sopron nyugati részén okozhatnak hóátfúvásokat. Napközben viszont általában legfeljebb élénk, kevés helyen kissé erős lesz a szél, így a hófúvásos területek mérete tovább szűkül, és komolyabb, tartós hóátfúvások sem valószínűek. Északkeleten - Borsod-Abaúj-Zemplén nyugati részén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében - szintén a hajnali, reggeli órákban várhatók erős széllökések, akár az óránkénti 50 kilométeres erősséget elérő széllökésekkel.

Csorna felé is problémák vannak! 27-en ragadtak Beleden!

Lezárták a 86-os főutat Csorna és Veszprém megye határa között, ezen a szakaszon jelenleg is több teherjárművet mentenek a hóból – közölte a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei helyettes szóvivője pénteken az MTI-vel.

Schreindler Ágnes őrnagy tájékoztatása szerint 24 felnőttet és 3 gyereket szállásoltak el Beled művelődési házában; mindannyian a 86-os úton fekvő település körzetében akadtak el járművel a hóban.

Korlátozás Pápa és Celldömölk között!

Az erős hófúvás miatt képtelenek tisztítán tartani az utat Pápa és Celldömölk között, ezért komin-forgamom korlátozást rendeltek el az úton! A buszok továbbra is járnak, de képtelenek tartani a menetrendet!

Késnek a vonatok és a buszok, de még járnak!

Az autóbuszforgalom nagyon lelassult a dunántúlon. Információink szerint eddig minden járat el tudott indulni Pápáróé és késéssel ugyan, de mindenhová meg is érkezett.

Vasúton is hasonló a helyzet, a vonatok járnak, késésük 15-20 perc.

Semmilyen körülmények között ne induljanak útnak!

Magyar Közút nemhogy nem ajánlja, egyenesen azt kéri a Nyugat-Dunántúl lakóitól, hogy semmilyen körülmények között ne induljanak útnak. A hófúvás és a folyamatos havazás miatt nem tudják garantálni, hogy egy éppen járhatóvá tett útszakasz meddig marad járható.

Nehézségek a 83-ason Győr felé!

Veszprém megyében három út járhatatlan.A 8412-es, a 8406-os és a 8416-os úton nem lehet haladni Kemenesszentpéter és Vas megye, Kemeneshőgyész és Vas megye, valamint Malomsok és Csikvánd között, de elzárt település nincs.

Veszprém megye alsóbbrendű útjai általában nehezen járhatók.A főutakon, ha a megszokottnál lassabban is, de lehet közlekedni, nehézséget egyedül a 83-as út Tét és Tétszentkút közötti (Győr megye) szakaszáról jelentettek.

Piros riasztás!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat piros, vagyis harmadfokú riasztást adott ki Somogy, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye egyes kistérségeire hófúvás miatt péntek hajnalban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t.

Ezeken a területeken pénteken délelőtt erős hófúvásra lehet számítani, a viharos szél miatt a friss hóval fedett területeken magas hótorlaszok várhatóak. Emellett csaknem az egész Dunántúlon érvényben van első- vagy másodfokú riasztás szintén a hófúvás miatt. Az OKF azt kéri, hogy az érintett területeken, csak az induljon útnak, akinek feltétlenül fontos.

Az OKF arra kéri az autósokat, aki teheti, ne induljon útnak, illetve csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye, és közlekedjenek elővigyázatosan, készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.

Fotó: idokep.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.