Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Július 21. 08:32, csütörtök | Belföld
Forrás: index.hu

Pintér: Senkit nem kényszerítünk erőszakkal közmunkára

Pintér: Senkit nem kényszerítünk erőszakkal közmunkára

Városukban is sokakat érintenek a változások, hiszen a közfoglalkoztatásban nemcsak volt rendőröket és más hivatásosokat, hanem civil köztisztviselőket is foglalkoztatnak majd, mint szervezők - mondta Pintér.

A belügyminiszter azt mondta, hogy a rendőrök közül nem rendelnek vissza szolgálati nyugdíjasokat, csak megteremtik nekik a visszatérés lehetőségét, aki egészségileg alkalmas rá, folytathatja az aktív rendőri munkát. „Másokat, akiknek a tudása már megkopott, vagy az egészsége nem elég jó a rendőri szolgálathoz, a közfoglalkoztatási program logisztikai szervezésében és irányításában alkalmazunk” - mondta.

Ők nem munkafelügyelők, hanem egyfajta művezetők lesznek, akik felügyelik a munkavégzést, de ennél fontosabb feladatuk lesz a munka megszervezése, irányítása és koordinálása.

Azt mondta, hogy nem fognak egyes beruházásoknál bádogvárosokat felépíteni a közmunkásoknak, elképzelhetőnek nevezte ugyanakkor, hogy konténerekből, vagy más könnyűszerkezetes megoldásokkal kulturált ideiglenes szálláshelyeket építenek. „Még vizsgáljuk, milyen feltételekkel és mennyi ideig várható el valakitől, hogy ilyen szálláson tartózkodjon” - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.