Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2012. Szeptember 14. 10:40, péntek | Helyi
Forrás: Naplo-online.hu

Piaci alapon működtetnék tovább a mozit

Piaci alapon működtetnék tovább a mozit

Pályázatot ír ki a pápai önkormányzat a Petőfi Mozi filmszínházként történő üzemeltetésére annak érdekében, hogy megőrizhessék az épület eredeti funkcióját.

Rádi Róbert, az önkormányzat kabinetvezetője a Naplónak elmondta, a Petőfi Mozi felújítására irányuló pályázat keretein belül legfőképpen az épület külső homlokzata és fogadótere újul meg. Ahhoz azonban, hogy továbbra is filmszínházként működhessen az intézmény, a mozi jelenlegi vetítőtechnikáját modernizálni kell.

- Éppen ezért pályázatot írunk ki, amellyel olyan befektetőt keresünk, aki gyakorlott a mozi-üzemeltetésben, és hajlandó beruházást végrehajtani a vetítőtechnológiát illetően. Így reményeink szerint képesek leszünk a szépen kicsinosított, felújított, korszerű mozit a korábbinál magasabb színvonalon, nagyobb kihasználtsággal, piaci alapon működtetni. Véleményünk szerint egy település városi jellegéhez szervesen hozzátartozik egy jól működő filmszínház, ami közösségszervező térként is funkcionál. Ráadásul a Petőfi Mozi egy jelentős középület, ami mindig is fontos szerepet töltött be a város életében - fogalmazott a kabinetvezető, aki hozzátette, a büfé üzemeltetésére is pályázatot ír majd ki az önkormányzat.
Rádi Róbert tájékoztatása szerint már több vállalkozó érdeklődött a mozi működtetése iránt, így a korábbiaktól eltérően a helyi művelődési központ (JMSZK) várhatóan nem vállal szerepet a Petőfi Mozi üzemeltetésében.
- A létesítmény a kezdetektől fogva filmszínháznak épült, ami így a klasszikus vonalakkal és térkialakítással ma már ritkán tapasztalható atmoszférát, egy más kort idéző nosztalgikus hangulatot nyújt. Ezzel az egyedi, közönségvonzó tulajdonsággal egy plázában található multiplex mozi nem képes felvenni a versenyt. Emellett, ha a technikai fejlesztésnek is köszönhetően sikerül a legújabb filmeket Pápára hozni, akkor ismét rendszeresen megtelhet majd a Petőfi Mozi vetítőterme - tekintett bizakodva a jövőbe Rádi Róbert. A Petőfi Mozi felújításával várhatóan szeptember végén, október elején készül el a kivitelező.
Rádi Róbert kérdésünkre elmondta, adott esetben - a mozi alapfunkciójával összeegyeztetve - egyéb odaillő rendezvényeknek, összejöveteleknek, konferenciáknak is otthont adhat majd a jó fekvésű, központi helyen lévő Deák Ferenc utcai épület. Jó hír a filmbarátoknak, hogy szeptembertől ismét elindította „Mozipótló járatát” a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont. A heti rendszerességű filmvetítéseknek a színházterem ad otthont.
Címkék: filmszínház, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán

2024. Április 11. 08:01, csütörtök | Helyi

Lovas rendőrök is bemutatkoztak a Pápai Rendőrkapitányság nyílt napján - Videó

Elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiatalokat várták az egyenruhások, hogy a rendőri hivatás szépségeit mutassák be nekik.

2024. Április 10. 13:20, szerda | Helyi

Hetvenhárom lakástűz volt az első negyedévben a vármegyében

2024 első negyedévében országosan összesen 1939 alkalommal riasztották égő lakóépülethez a tűzoltókat. Veszprém vármegyében 73 alkalommal történt tűzeset otthon jellegű létesítményben.