Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. December 19. 15:50, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Pest nincs egyedül - Diáktüntetés Pápán!

Pest nincs egyedül - Diáktüntetés Pápán!

Pápai középiskolás diákok gyűltek össze a Polgármesteri Hivatal előtt, hogy kinyilvánítsák nemtetszésüket a kormány felsőoktatásban tervezett változtatásaival kapcsolatban.

A diákok azért gyűltek össze, hogy felhívják a figyelmet arra, nem csak Budapesten elégedetlenek a kormány felsőoktatási átalakításaival. Töreki Milán, a tüntetés egyik szervezője a sajtó kérdésére elmondta, a tüntetés ugyan csak egy csepp, de egy csepp is növeli a tengert. - Nyugodtan mondhatom, hogy szinte valamennyi pápai középiskolából vannak itt diákok. Nem is szeretnék senkit kiemelni, mivel itt nem iskolákról van szó, hanem rólunk, diákokról és a jövőnkről, ami Magyarország jövője is - fogalmazott.

A pápai diákok a pestiekhez hasonlóan "kőbe vésett" térvényeket szeretnének, nem csak "üres szavakat". A demonstráción több felszólaló is hangsúlyozta: - Ezzel van a legnagyobb probléma. Mindenfélét hallunk innen-onnan, de amit egyik nap mondanak, az másnapra megváltoztatják - mondta egyikük. A diákok annak ellenére, hogy a mai napon visszakozott a kormány és azt a döntést hozta meg, hogy legalább ugyanannyi diák tanulhat egyetemek ingyenesen, mint tavaly, aggódnak. - Közeleg a jelentkezés időpontja és még mindig túl nagy a bizonytalanság - mondták többen.

A szitáló esőben körülbelül 50-60 diák gyűlt össze a Polgármesteri Hivatal előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.