Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2011. December 21. 15:38, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pénzt kaphat a Malév

Pénzt kaphat a Malév

A mai Malév közgyűlésen születhet döntés a légitársaság tőkehelyzetének rendezéséről.

Közölte a Magyar Hírlappal a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, amely novemberben jelentette be, hogy a Malév rövid távú finanszírozási igényének biztosítására 4,2 milliárd forintos tulajdonosi kölcsön folyósítására írt alá szerződést a társasággal. A kölcsönt a légitársaságnak egy összegben kell törlesztenie a hároméves futamidő végén.

A Malév legutóbb augusztusban kapott pénzt: akkor 18,5 milliárd forint tőkeemelésről döntöttek. Ennek részeként a 2010-ben nyújtott 9,98 milliárd forint tulajdonosi kölcsönt alakították tőkévé, és – kormányhatározat alapján – további 8,52 milliárd forint készpénzt is kapott a légitársaság. Ennek a pénznek a forrása a Miniszterelnökség „rendkívüli kormányzati intézkedések” előirányzata volt. Mivel a Malév a tavalyi évet 22,5 milliárd forint negatív saját tőkével zárta, ezért volt szükség az előző tőkeemelésre.

Az utóbbi hónapokban javulnak a légitársaság számai: tavaly szeptemberben 8,1, az idén 9,1, 2010 októberében 7,5, az idén 9,6, míg a tavalyi év novemberében 5,1, ez év novemberében pedig várhatóan 6,9 milliárd forint bevétele volt a Malévnek. Tavaly decemberben ötmilliárd forint volt ez az összeg, az idei év utolsó hónapjára pedig hétmilliárdos bevétellel számol a légitársaság. Az előző év azonos időszakához képest már eddig is mintegy hétmilliárd forinttal nagyobb a légicég árbevétele, és az európai átlagot is meghaladó, 75 százalékos telítettségűek a Malév járatai.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: malév

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.

2024. Július 17. 07:59, szerda | Belföld

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.

2024. Július 17. 07:53, szerda | Belföld

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter New Yorkban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetett kedden New Yorkban, a találkozón szó volt az ukrajnai háborúról és a kétoldalú együttműködés kérdéseiről is.