Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Június 27. 08:24, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Naplo-online

Pénzhez juthat a város

Pénzhez juthat a város

A nyár előtti utolsó képviselő-testületi ülésen felhatalmazást kapott dr. Áldozó Tamás polgármester, hogy tárgyalásokat kezdeményezzen a város egyik OTP-s hitelének átütemezéséről.

Pápa 2027 elnevezésű kötvényről van szó, melynek fizetési feltételeit kívánják módosítani. Sikeres tárgyalások esetén, a kötvény törlesztésének átütemezésével szabad forrásokhoz juthat az önkormányzat, amit a fejlesztések finanszírozására fordíthat.

Többségi döntés született arról is, hogy 500 millió forint értékű közbeszerzést írnak ki hitel felvételére, ami az önkormányzati infrastruktúra fejlesztését szolgálja. Így az önkormányzat adósságállománya 500 millió forinttal nő, szemben a korábban tervezett egymilliárddal. A tervezettek szerint a kötvény tőketörlesztésének átütemezése szabadítaná fel a másik ötszázmilliót. A döntésekkel, illetve ezek sikeres végrehajtásával a nagy fejlesztések önrésze 2014 elejéig rendelkezésre áll. A pótelőirányzatokkal kapcsolatos döntés összetett folyamatában elsőként elvonta az önkormányzat az intézmények szabad, feladattal nem terhelt 2011. évi pénzmaradványait.

- Úgy döntöttünk, annak jobb helye van a központi büdzsében. A költségvetési rendelet módosításánál látható, hogy régen volt az önkormányzatnak ekkora általános tartaléka. Ez most mintegy 45 millió forint - fogalmazott dr. Áldozó Tamás. A vegyes ügyekben többek között a Helyőrségi Művelődési Otthon átadás-átvételét tárgyalták a képviselők. Az utolsó ajánlat szerint az államtól egy jelképes összeg fejében az önkormányzat bérbe veheti az ingatlant. Mint azt a város polgármestere elmondta, az ott működő szervezetek működési feltételeit továbbra is biztosítják a pápai civil szervezetekre vonatkozó közös szabályozás alapján - írja a Napló.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.