Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2012. Június 27. 08:24, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Naplo-online

Pénzhez juthat a város

Pénzhez juthat a város

A nyár előtti utolsó képviselő-testületi ülésen felhatalmazást kapott dr. Áldozó Tamás polgármester, hogy tárgyalásokat kezdeményezzen a város egyik OTP-s hitelének átütemezéséről.

Pápa 2027 elnevezésű kötvényről van szó, melynek fizetési feltételeit kívánják módosítani. Sikeres tárgyalások esetén, a kötvény törlesztésének átütemezésével szabad forrásokhoz juthat az önkormányzat, amit a fejlesztések finanszírozására fordíthat.

Többségi döntés született arról is, hogy 500 millió forint értékű közbeszerzést írnak ki hitel felvételére, ami az önkormányzati infrastruktúra fejlesztését szolgálja. Így az önkormányzat adósságállománya 500 millió forinttal nő, szemben a korábban tervezett egymilliárddal. A tervezettek szerint a kötvény tőketörlesztésének átütemezése szabadítaná fel a másik ötszázmilliót. A döntésekkel, illetve ezek sikeres végrehajtásával a nagy fejlesztések önrésze 2014 elejéig rendelkezésre áll. A pótelőirányzatokkal kapcsolatos döntés összetett folyamatában elsőként elvonta az önkormányzat az intézmények szabad, feladattal nem terhelt 2011. évi pénzmaradványait.

- Úgy döntöttünk, annak jobb helye van a központi büdzsében. A költségvetési rendelet módosításánál látható, hogy régen volt az önkormányzatnak ekkora általános tartaléka. Ez most mintegy 45 millió forint - fogalmazott dr. Áldozó Tamás. A vegyes ügyekben többek között a Helyőrségi Művelődési Otthon átadás-átvételét tárgyalták a képviselők. Az utolsó ajánlat szerint az államtól egy jelképes összeg fejében az önkormányzat bérbe veheti az ingatlant. Mint azt a város polgármestere elmondta, az ott működő szervezetek működési feltételeit továbbra is biztosítják a pápai civil szervezetekre vonatkozó közös szabályozás alapján - írja a Napló.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 19:04, szombat | Kék hírek

Elfogtak két dílert a rendőrök, Hatvan környékén terítettek

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vettek őrizetbe két lőrinci férfit, akiknek a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

2022. Június 25. 18:04, szombat | Belföld

TIM: minőségi vasúti hálózattal kell összekapcsolni Közép-Európát

A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei,

2022. Június 25. 17:02, szombat | Életmód

A növény- és állatvilágot, a műanyag és faanyagokat is károsítja az UV-sugárzás

Nem csak az emberi egészségre nézve jelent veszélyt, a növény- és állatvilágot, a műanyag és faanyagokat is károsítja az UV-sugárzás

2022. Június 25. 16:01, szombat | Belföld

Elkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja

Gálakoncerttel kezdődött meg a Magyar Tavak Fesztiválja péntek este Kápolnásnyéken a Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon.