Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2022. Május 12. 09:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pénteken kezdődik az Agrárexpo

Pénteken kezdődik az Agrárexpo

2022. május 13-14. között 25. alkalommal kerül megrendezésre a Nyugat-Dunántúl egyik legjelentősebb agráreseménye, a Pápai Expo és Agrárpiknik.

A jubileumi eseményre különleges programokkal, bemutatókkal készül a szervező, a tavalyi kezdeményezést folytatva az esemény most is főként a fiatalokat célozza, fókuszában a pályaorientáció és a generációváltás lesz. Idén a már megszokott bemutatókon és szakmai programokon túl mélyebb bepillantást enged a rendezvény az egyes szakmákba, játékos módon igyekszik elmélyíteni az agráriummal kapcsolatos ismereteket, eloszlatni tévhiteket a gazdálkodással kapcsolatban, összességében egy vonzó jövőképet adva a szakma iránt érdeklődő gyerekeknek, fiataloknak. A rendezvényre várják a fiatal gazdákat, a családokat és az agrárium iránt érdeklődőket is.

A pénteki napon játékos edukációs és pályaorientációs programokkal készülnek a rendezvényre látogató diákság részére, míg szombaton családi programokkal és a piknik hangulattal várják a látogatókat.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara számára kiemelten fontos az agrárium jövője, amelynek a mostani középiskolások és egyetemisták a zálogai, ezért is szeretnék a Pápai Expo és Agrárpiknik keretében közelebb hozni hozzájuk az agrárszakmákat, a mezőgazdasági, élelmiszeripari innovációkat és sikertörténetekkel bátorítani őket a pályaválasztásban.

Az eseményt ezúttal is kötetlen jellegűre tervezték, ideális arányban kínálva a látogatóknak szakmai és a közönségprogramokat, de nem marad el a már szokásosnak mondható könnyűzenei koncert sem, amelyet ezúttal ráadásként zenés-táncos mulatság is követ.

A részletes programot ITT találja!

Forrás: papaiexpo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 09:09, kedd | Helyi

Figyelmeztet a rendőrség: Legyen körültekintő, ha az interneten vásárol!

Egy webáruházból rendelt a sértett, de nem érkezett meg az előre kifizetett termék. A pápai rendőrök óvatosságra intik az online vásárlókat.