Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. November 05. 09:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Pénteken kezdődik a Márton-napi libafesztivál

Pénteken kezdődik a Márton-napi libafesztivál

Jelenleg is zajlanak az előkészületek az Esterházy-kastély udvarán, mely helyet ad majd a holnap kezdődő rendezvénynek.

A másfél évtizedes múltra visszatekintő fesztivál idén is elsősorban a libából készült finomságokról fog szólni, de természetesen az újbort is megkóstolhatják a látogatók. Ami pedig a kísérőprogramokat illeti, a szervezők ígérete szerint mindenki meg fogja tudni találni a neki tetsző produkciót. A műsorok péntektől vasárnapig 16 órakor kezdődnek, helyi intézmények fellépésein kivül amatőr művészeti csoportok is lehetőséget kapnak, esténként pedig az országos élvonalhoz tartozó zenekarok koncertjei gondoskodnak majd a jó hangulatról. Pénteken este a Neofolk zenekar, szombaton Maszkura és a Tücsökraj, vasárnap pedig a Magyarvista Social Club lép színpadra - tudtuk meg Szabadkai Veritától, a JMSZK igazgatójától.

Évek óta kihagyhatatlan programeleme a Szent Márton-napi újbor ünnepének a Liba-tour, mely idén is szombaton és vasárnap várja a családokat. A túra ezúttal is a Tourinform iroda, a Kékfestő Múzeum és a Református Gyűjtemények érintésével halad, idén megújult feladatok várják a résztvevőket.

Áldozó Tamás polgármester visszatekintett a Márton napi program múltjára. Mint mondta, jópár helyszíne volt már a rendezvénynek, mostanra azonban megtalálta igazi otthonát, az Esterházy-kastély udvarán. -A pápaiak mostanra már sajátjukénak érzik a Szent Márton-napi újbor ünnepét és bízunk benne, hogy a hétvégén is sokan részt vesznek a programon, mely erős népi hagyományokon alapul - fogalmazott a városvezető.

A gasztronómiai kínálatból Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője adott ízelítőt. - Az elmaradhatatlan sült libacomb és libamáj mellett, a népies konyhából ismert libaételeket is kínálnak majd, lesz például libazsíros kenyér is. Az ételválasztékból mindenki megtalálja az ízlésének és pénztárcájának megfelelő libaételt – ígérte Boros Katalin, hozzátéve a 15 faházból nemcsak borokat, hanem pálinkakülönlegességeket is kínálnak majd az árusok. Az idei év újdonsága a sütőtök lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.