Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. November 09. 16:01, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pénteken kezdődik a Márton napi fesztivál

Pénteken kezdődik a Márton napi fesztivál

Novemberi hideg ígérkezik a hétvégére, de ez ne riasszon vissza senkit, idén is kiváló hangulat várható a Szent Márton napi újbor ünnepen.

Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója a program részleteit ismertette. Pénteken és szombaton délután előbb amatőr művészeti csoportok, este pedig kiváló zenekarok lépnek fel a fesztivál színpadán. A programelemek összeállításakor minden korosztályt igyekeztek megszólítani, a Tarisznyások Zenekar interaktív koncertjén például a legkisebbek is táncra perdülhetnek. Idén is lesz Liba Tour, három helyszínen várják a játszani, kézműveskedni vágyó gyermekeket és szüleiket, akik ajtódíszeket, libás képeket, mécsestartót készíthetnek, illetve kipróbálhatják a lúdtollal való írást is. Az Esterházy-kastélyban libazsíros pogácsa sütésre és plüss liba készítésre várják az apróságokat.

Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a színpadi programok mellett a kulináris élvezetekre vágyók sem fognak csalódni az idei rendezvényen sem, hat borászat vesz részt az újbor ünnepén, de széles választék lesz pálinkából is, a sátorban pedig libaételekkel várják a látogatókat.

Szent Márton napi újbor ünnepének programját itt találja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.