Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 13. 14:17, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pénteken kezdődik a Játékfesztivál

Pénteken kezdődik a Játékfesztivál

Javában zajlanak az előkészületek a hétvégi Pápai Játékfesztivál kapcsán.

Szabadkai Verita, a programokat szervező JMSZK igazgatója hírportálunknak az idei év újdonságit ismertette. Elmondta, első alkalommal került a minősített fesztivál kínálatába a Játékos Művészet című program, melyben a játékosság, a játékos alkotás felől közelítik meg a különböző művészeti ágakat, azokon belül a karikatúrával és a festményparódiával találkozhatnak az érdeklődők. A kiállítás megnyitójára pénteken 16 órakor kerül sor a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában.

Természetesen lesznek nagykoncertek is a Fő téren, pénteken 9 órától az Ocho Macho lép színpadra, szombaton a Wellhello, a vasárnapi hagyományos tűzijáték előtt pedig a Vegas Showband gondoskodik a jó hangulatról.

A programok között a cirkuszművészetből is kaphatunk ízelítőt, vasárnap 18 órakor a Fő téren a Baross Imre Artistaképző növendékei mutatkoznak be. Folytatódik a térszínező akció is, középiskolás diákok közreműködésével újabb zászlófűzér dísziti majd a főteret, illetve az Acsády iskola asztalos tanulói által készített, pápai középiskolások keze munkája nyomán kipingált padok is bemutatásra kerülnek, a kedvenc alkotásokra szavazni is lehet majd a fesztivál ideje alatt.

A Várkerti Játékvárosban szinte megszámlálhatatlan mennyiségű egyedi és társasjátékkal, kézművesvásárral, megszokott és új játékelemekkel, gazdag gasztronómiai kínálattal és színpadi műsorokkal várják a családokat.

Szombaton és vasárnap a Városi Sportcsarnokban már délelőtt 10-től óriási szimulátor show-nak lehetünk részesei. Digitális játékok, különleges szerkezetek, robotok és űrhajók kalauzolják majd el a látogatókat a virtuális valóság világába.

Ezúttal is lesz Miniolimpia, hat helyszínen, hét sportágban több mint 400 sportoló méri össze tudását, de az Erzsébet ligetben is kimaxolják a bulit, fiatal zenészek csapnak a húrok közé, az este sztárvendége a Zaporozsec lesz.

Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott a rendezvény kapcsán, hogy a kollégái jó érzékkel választották ki a minőséget a programsorozat összeállításakor. Mint mondta, sok ezer vendéget várnak Pápáról és környékéről, de távolabbról is. Ezt az is igazolja, hogy a pápai szálláshelyek gyakorlatilag elfogytak a hétvégére. Hozzátette, a Nemzetek Együttes Játékaként indult fesztivál ma is betölti ezt a küldetését, hiszen várnak vendégeket Hollandiából, Németországból, Felvidékről, Erdélyből, Moldvából, Kárpátaljáról, de ismét lesznek kínai résztvevői is a Játékfesztiválnak.

A városvezető kiemelte, a fesztivál programjaihoz nem sikerült pályázati támogatást nyerni, ezért külön köszönet jár a rendezvény szponzorainak is, akiknek a támogatása lehetővé teszi, hogy még gazdagabb programot szervezzenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.