Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. Június 23. 19:34, szombat | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Pedagóguskórusok összkara az Esterházy-kastély udvarán

Pedagóguskórusok összkara az Esterházy-kastély udvarán

Pedagóguskórusok Országos Találkozója záróeseményeként a találkozón résztvevő 28 kórus együtt adott elő kórusműveket.

A Pedagóguskórusok Országos Társasága minden évben megszervezi nagyszabású kórustalálkozóját, melynek idén városunk adott otthont. Szerte az országból érkeztek kórusok, hogy a város négy helyszínén, az Erkel iskola és a Tarczy iskola aulájában, valamint a Református és az Evangélikus templomban egyidőben lépjenek fel.

A nap fénypontja az volt, amikor a Pápára érkező kórusok együtt adták elő Pápa város Himnuszát, valamint két Händel-művet. Az énekeseket a Pápai Fúvósok Egyesülete kísérte.

A kórusokat köszöntötte a grófi pár és Pápa polgármestere, dr. Áldozó Tamás. - Eddig a kastély udvarának legnagyobb komolyzenei esemény az emlékezetes Wagner-film egyik részének forgatása volt. Most ezt is sikerült túlszárnyalni - fogalmazott a polgármester, majd arra bíztatta a kórustagokat, hogy mielőbb térjenek vissza városunkba, és vigyék tovább annak jó hírét. - Jöjjenek vissza hozzánk jövőre, hogy megnézzék az elkészült Fő teret, vagy ha még két év múlva is ellátogatnak hozzánk, akkor láthatják a ma még romjaiban is impozáns Esterházy-kastély megújulását - mondta. Végül megköszönte mindazoknak, akik részt vettek az találkozó megszervezésében.

Az esemény a Fasang Árpádról elnevezett díj átadásával zárult.

Címkék: kórus

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 14:18, szombat | Helyi

Megelevenedett a varázslóvilág a könyvtárban

A varázsvilág kedvelői ezúttal is szép számban látogattak el a Jókai Mór Városi Könyvtárba, ahol Harry Potter mágikus világa elevenedett meg, egy családi délelőtt erejéig.

2024. Május 11. 07:07, szombat | Helyi

Rózsaszínbe burkolózott a péntek esti égbolt

Elképesztő látványban volt része azoknak, akik feltekintettek az égre pénteken este.

2024. Május 11. 06:43, szombat | Helyi

A Harry Potter könyvek műfordítója járt Pápán

Tóth Tamás Boldizsár magyar műfordító és szinkrondramaturg volt a vendég a pénteken kezdődő Harry Potter napokon, a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

2024. Május 11. 06:24, szombat | Helyi

Unger Tamás: Van programunk

Az alpolgármestert többen kérdezték, hogy a politikai adok-kapok helyett miért nem inkább a terveikről beszélnek. Válaszul elmondta, a programjuk elérhető a város honlapján, bár elismeri, kissé időigényes lesz átbogarászni.