Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2019. Augusztus 27. 19:08, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Parkolót alakítanának ki a Fő tér közvetlen közelében

Parkolót alakítanának ki a Fő tér közvetlen közelében

Azóta téma a városban a Fő tér autóval való megközelíthetőségének a kérdése, amióta megújult a belváros ezen része. Érdekes megoldással oldanák meg, hogy a tér közvetlen közelében jelentős mennyiségű autó állhasson meg.

A Fő tér rekonstrukciója kapcsán jelentősen átalakult a belváros közlekedése. Az egészen fiataloknak talán elképzelhetetlen, hogy néhány évvel ezelőtt autók és buszok szelték át a teret és jelentős részben toldozott-foltozott parkoló volt ott, ahol ma kiülőteraszok találhatók. A látványos átalakulás ellenére a pápaiakat megosztja az új tér, egyik vissza-vissza térő kritika, hogy autóval nem lehet megállni annak közvetlen közelében, ennek számlájára írják, hogy több üzlet is bezárt, vagy elköltözött a Fő térről. Bár a várkerti parkoló csupán néhány száz méterre található, úgy tűnik, hogy a plázák és bevásárlóközpontok korában ez a távolság is távol tart sokakat a Fő tértől.

A városvezetés - felismerve ezt a nehézséget - korábban is tervezte a parkolóhelyek bővítését a Fő tér közelében, ezt a szempontot a Korvin utca felújításakor is figyelembe vették.

Most azonban egy másik terv kapott széles nyilvánosságot, dr. Áldozó Tamás polgármester a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben az Esterházy2035 nevet viselő városfejlesztési program első pontját ismerteti. Ennek értelmében teljesen felújítanák a Fő tér 16. és 21. számú épületek által határolt térfal ingatlanjainak és üzleteinek a nagy részét (javarészt üres önkormányzati lakásokról van szó), lefednék a ma még nyitott udvarokat és parkolót alakítanának ki. Összesen 150 parkolóhely létesítéséről van szó, mely úgy lehetséges, hogy a Fő tér 16. számú épület mögött kétszintes parkolóépületet alakítanának ki. A parkoló bejárata a Korvin utca felől lenne, a tervek szerint.

A tulajdonos önkormányzat a felújítás után a korszerű ingatlanokat értékesítené vagy piaci alapon bérbe adná, a bevételből pedig a tömbfelújítás következő lépcsőjét valósítaná meg.

Az önkormányzat azt várja a beruházástól, hogy a közvetlen parkolási lehetőségek felértékelik a nagy alapterületű, megújított állagú, energetikailag korszerű üzleti és lakóingatlanokat. A parkoló – azon túl, hogy folyamatos bevételt termel – élénkíteni fogja a Fő tér, a heti kétszeri Fő téri vásárok és a Kossuth utca üzleti forgalmát.

A polgármestertől megtudtuk, a város képviselő-testülete csütörtökön dönt a tervezési megbízásról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 15:38, kedd | Helyi

Döntött a Kúria a 2. körzet ügyében!

A Kúria a bírósági felülvizsgálati kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasította, a végzés ellen további jogorvoslatnak nincs helye. Vagyis nem számolják újra a szavazatokat, a körzetet Töreki-Vörös Ibolya nyerte meg.

2024. Június 25. 15:14, kedd | Helyi

Mi készül a pápai vasúti aluljáróban?

Egyre több aluljárót díszítik képzőművészeti alkotások világszerte, most városunkba is elér egy effajta kezdeményezés.

2024. Június 24. 09:59, hétfő | Helyi

Tanszergyűjtő akciót szerveznek a Pápai Polgárok!

Bár az iskola most pont véget ér, de gondolni kell arra is, hogy a nyári szünet elmúltával ismét várja a diákokat a suli. Sajnos sok családnak jelentős megterhelést jelent az iskolakezdés, nekik szeretnének segíteni a civilek.

2024. Június 23. 09:00, vasárnap | Helyi

3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt adtak át Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtéren települő Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) újabb jelentős mérföldkövet ért el, ugyanis átadták a 3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt (Combined Aerial Port Facility – CAPF) június 19-én, Pápán.