Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2019. Augusztus 27. 19:08, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Parkolót alakítanának ki a Fő tér közvetlen közelében

Parkolót alakítanának ki a Fő tér közvetlen közelében

Azóta téma a városban a Fő tér autóval való megközelíthetőségének a kérdése, amióta megújult a belváros ezen része. Érdekes megoldással oldanák meg, hogy a tér közvetlen közelében jelentős mennyiségű autó állhasson meg.

A Fő tér rekonstrukciója kapcsán jelentősen átalakult a belváros közlekedése. Az egészen fiataloknak talán elképzelhetetlen, hogy néhány évvel ezelőtt autók és buszok szelték át a teret és jelentős részben toldozott-foltozott parkoló volt ott, ahol ma kiülőteraszok találhatók. A látványos átalakulás ellenére a pápaiakat megosztja az új tér, egyik vissza-vissza térő kritika, hogy autóval nem lehet megállni annak közvetlen közelében, ennek számlájára írják, hogy több üzlet is bezárt, vagy elköltözött a Fő térről. Bár a várkerti parkoló csupán néhány száz méterre található, úgy tűnik, hogy a plázák és bevásárlóközpontok korában ez a távolság is távol tart sokakat a Fő tértől.

A városvezetés - felismerve ezt a nehézséget - korábban is tervezte a parkolóhelyek bővítését a Fő tér közelében, ezt a szempontot a Korvin utca felújításakor is figyelembe vették.

Most azonban egy másik terv kapott széles nyilvánosságot, dr. Áldozó Tamás polgármester a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben az Esterházy2035 nevet viselő városfejlesztési program első pontját ismerteti. Ennek értelmében teljesen felújítanák a Fő tér 16. és 21. számú épületek által határolt térfal ingatlanjainak és üzleteinek a nagy részét (javarészt üres önkormányzati lakásokról van szó), lefednék a ma még nyitott udvarokat és parkolót alakítanának ki. Összesen 150 parkolóhely létesítéséről van szó, mely úgy lehetséges, hogy a Fő tér 16. számú épület mögött kétszintes parkolóépületet alakítanának ki. A parkoló bejárata a Korvin utca felől lenne, a tervek szerint.

A tulajdonos önkormányzat a felújítás után a korszerű ingatlanokat értékesítené vagy piaci alapon bérbe adná, a bevételből pedig a tömbfelújítás következő lépcsőjét valósítaná meg.

Az önkormányzat azt várja a beruházástól, hogy a közvetlen parkolási lehetőségek felértékelik a nagy alapterületű, megújított állagú, energetikailag korszerű üzleti és lakóingatlanokat. A parkoló – azon túl, hogy folyamatos bevételt termel – élénkíteni fogja a Fő tér, a heti kétszeri Fő téri vásárok és a Kossuth utca üzleti forgalmát.

A polgármestertől megtudtuk, a város képviselő-testülete csütörtökön dönt a tervezési megbízásról.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete

2023. Május 26. 16:24, péntek | Helyi

Feladta magát a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt keresett negyedik férfi

Feladta magát a Győri Rendőrkapitányságon pénteken az a férfi, akit a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt körözött a rendőrség - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).