Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Október 22. 10:32, szerda | Belföld
Forrás: Marozsán Zsolt/hasznalttelefontippek.blogspot.hu

Pár tipp, hogy később merüljön a telefonunk akksija

Pár tipp, hogy később merüljön a telefonunk akksija

Bizony, az okostelefonunk előnyei miatt, nap mint nap fel kell vennünk a harcot az akkumulátorral. Gondoljunk bele, hogy a telefonon hány funkciót futtatunk egy nap, ugye nem is olyan keveset...

A telefonon mailezünk, facebookozunk, híreket olvasunk, telefonálunk, fényképezünk, levelezünk, játszunk stb.

Mindannyian tapasztaljuk, hogy akinek okos készüléke van, délutánra jelentősen lemerül a telefonja, és már okoskodni kell, hogy hazáig kibírja. Lassan már ezt gondoljuk normálisnak és elfogadottnak, holott nem is annyira helyén való az, hogy a töltőnek a táskánkban van a helye. Íme pár tipp, hogyan tudjuk szinten tartani a töltöttséget, és a töltöttségi szint ne menjen 10 százalék alá.

Gyártók egyedi szoftveres megoldásokkal is törekednek meghosszabbítani telefonunk üzem idejét. Például Sony-nál a stamina mód, Samsungnál az energiatakarékos mód és mindegyik márkának meg-megvan a saját „trükkje”.

Pár tipp, hogy később merüljön a telefonunk akksija

Fényerő
Nagyobb fényerő esetén a készülék elég gyorsan merül, sajnos az akksik maradtak, a képernyők meg egyre nagyobbak. Ha bent tartózkodunk egy helyiségben, nyugodtan lejjebb lehet venni a fényerőt, vagy akár automatára kapcsolni.

Hangerő
Zenehallgatás közben főleg a fiatalok, úgy szeretik leginkább, ha ordít a fülünkbe a zene, maxra veszik a hangerőt és csak élvezik a hangos zenét, főleg reggel, de egyrészt nem egészséges, más részt, ha egy minimálisan letekergetjük a hangerőt nem lesz túl nagy változás számunkra, viszont a telefonunk hálás lesz még délután is. (És halláskárosultak is nehezebben leszünk.)

Pár tipp, hogy később merüljön a telefonunk akksija

Bluetooth/Wifi
Nos, ezek a funkciók azok, amik folyamatos kapcsolatot igényelnek a készülékek között. Ha nem használjuk őket, kapcsoljuk ki értelemszerűen, ha nincs a közelünkben WIFI által lefedett terület, akkor felesleges bekapcsolva hagyni. A Sony Xperia telefonoknál van hely alapú WIFI funkció, melynek köszönhetően a megjegyzett WIFI-k közelében automatikusan bekapcsol és csatlakozik.

3G
Egyszer érdemes megpróbálni, hogy nem hagyjuk bekapcsolva egész nap, csak amikor valóban szükség van az internetre.

Aktív/futó alkalmazások
Ugye nem mindig úgy lépünk ki az alkalmazásainkból, hogy teljesen be is záruljon, ilyenkor a feladatkezelőben is látható, mennyire zabálja a memóriát, így folyamatosan aktív a telefon. (A legtöbb készüléknél, a Home gomb hosszú megnyomásával érhetjük el ezt a menüt, ahol be lehet zárni a futó alkalmazásokat.)

Pár tipp, hogy később merüljön a telefonunk akksija

Ezek az apró trükkök 20-30 százalékkal meghosszabbítják telefonunk működési idejét.

Ezeken kívül pedig még hasznos lehet, az egy külső akkumulátortöltő. Ezek általában kicsik, praktikusak és akár zsebben vagy táskában is kis helyen elférnek. Használata egyszerű, otthon fel kell tölteni, és amikor merülő félben van a készülék, rádugjuk és tölti vissza. (Ezek általában lassabban töltenek, mint egy normál hálózati töltő, de a semminél jobb.)

Amit még megtehetünk, az az, hogy (ha létezik a készülékünkhöz) a gyárinál nagyobb telepet veszünk bele. Ezeknek általában esztétikai hátrányai vannak. A nagyobb akksi miatt adnak hozzá másik akku fedelet is, és így akár elég idétlenül is ki tud nézni a készülék.

Pár tipp, hogy később merüljön a telefonunk akksija

Egy valami biztos. Ha kicsit oda figyelünk és teszünk érte, jobban fogja bírni a készülék és ki lehet vele húzni, többet, mint gondolnánk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.