Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi sport
Forrás: hungarianbaja.com

Pár nap és indul a nagy verseny Pápán

Pár nap és indul a nagy verseny Pápán

Augusztus 15. és 18-a között Pápa központtal rendezik meg a jubileumi, tizedik HunGarian Baja Terep-rally Világkupa futamot.

Szinte már minden készen áll a hétvégén rendezendő jubileumi, tizedik alkalommal megrendezendő HunGarian Baja Terep-rally Világkupa futamra. Az eddigi nevezések alapján 36 autó, négy kamion és 40 quad és motor indul a versenyen, és bőven megvan az esélye annak, hogy ez a szám tovább növekszik a gépátvételek pénteki lezártáig. A verseny és a viadalra érkező világsztárok „árnyékában” a sportág egyik, ha nem a legfontosabb ülésére kerül sor Pápán:: itt ülésezik a Nemzetközi Autósport Szövetség Terep-rally Bizottság szabályalkotó részlege. Faluvégi Péter, a HunGarian Baja versenyigazgatója elmondta, itt döntenek azokról a jövő évi szabályokról, amit felterjesztenek a döntéshozóknak.

„Noha nem kellett pályázni a rendezésére, mégis sportdiplomáciai siker, hogy az FIA Terep-rally Bizottságának legfontosabb részlege, a szabályalkotó bizottság a mostani verseny alatt ülésezik. Számos tag, például a versenyen navigátorként is induló, háromszoros Dakar-győztes Michel Perin, valamint az FIA Tereprally Bizottság alelnöke, Fred Gallagher is itt lesz, utóbbi lesz egyébként a verseny Sportfelügyelő testületének vezetője. Szinte minden itt dől el 2014-el kapcsolatban, hiszen megbeszéléseken, vélhetően viták után, elfogadjuk a korábban már levelezésben előkészített jövő évi szabályokat, illetve a versenynaptárat, és ezt terjesszük majd fel ősszel a döntéshozóknak” – árulta el Faluvégi Péter, az MNASZ főtitkára, aki egyben a 10. HunGarian Baja versenyigazgatója.

A világsztár versenyzőkön és magán a versenyen kívül színes programokkal készülnek a szervezők városunk Fő terén. A koncertszínpad már áll, jelenleg a faházak összeszerelését végzik a Városgondnokság munkatársai.

Címkék: HunGarian Baja, ralley

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.