Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Június 19. 21:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápán tartott lakossági fórumot Vadai Ágnes

Pápán tartott lakossági fórumot Vadai Ágnes

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője felkeresi az ország katonavárosait, ezért érkezett Pápára is. Grőber Attila helyi elnökkel közösen tartott lakóssági fórumot a DK új helyi irodájában.

A fórumot megelőző sajtótájékoztatón az országos politikus az orbáni politika elszigetelődéséről beszélt, amely szerinte tetten érhető az európai unió után a NATO-ban is. Vadai Ágnes szerint a magyar honvédség humánpolitikai katasztrófa felé sodródik, melyhez hozzájárult a 45 év felletti katonák leszerelésének lehetősége, továbbá a toborzások kudarca - mondta. A képviselő beszélt arról a nagyszabású eszközbeszerzésről is, ami zajlik a honvédségnél, ám mint mondta, hiába van vas, ha nincs, aki működtesse. Hozzátette, egy új nemzetbiztonsági stratégiát kínálnak a választóknak, ami megoldja ezeket a problémákat.

Grőber Attila a helyi ügyek kapcsán elmondta, örömére szolgál, hogy új irodát tudott nyitni a DK Pápán. Az önkormányzati képviselő hozzátette, ezzel párhuzamosan folyamatosan gyarapszik a DK helyi tagsága is.Az elmúlt hetekben Pápán is aláírásgyűjtési akciót folytattak az "orbáni infláció" kérdésében, 400 aláírást gyűjtöttek össze.

Grőber Attilától megtudtuk, megkezdődött a helyi önkormányzati kampány előkészítése, zajlik az egyeztetés a többi ellenzéki párttal is, mely kapcsán még nem kívánt részleteket mondani, annyit azonban elárult, hogy van olyan párt, amely külön kíván indulni a jövőre esedékes választáson, de az egyeztetések még tartanak. Hangsúlyozta: a DK nyitott az együttműködésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.