Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2024. Július 06. 08:01, szombat | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Pápán mérték össze tudásukat a vármegye tűzoltói

Pápán mérték össze tudásukat a vármegye tűzoltói

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok csapatai versenyeztek a hagyományos tűzoltó sportversenyen Pápán, hogy elnyerjék a területi legjobbnak járó címet és serleget egyéniben és csapatversenyben is.

Veszprém vármegye hivatásos tűzoltó-parancsnokságain mindig házibajnokságokon dől el, kik mérkőzhetnek meg a területi versenyen, melyet az idei évben Pápa új sportcentrumában rendeztek meg június huszonhatodikán. A helyi sportközpontban reggel kilenc órakor elhangzott eligazítást követően három versenyszámban dördült el a képzeletbeli startpisztoly - írja a Katasztrófavédelem honlapja.

Ajka, Badacsonytomaj, Balatonfűzfő, Pápa, Pétfürdő és Veszprém hivatásos tűzoltóiból összeállt csapatok tagjai egyéniben és csapatversenyben is rajthoz álltak, míg egyéniben kiélezett küzdelmet vívtak egymással, addig csapatban összeszokott mozdulatokkal segítették egymást. Az idei évben a szomszédos Fejér vármegye, valamint a Veszprém vármegyei mix csapat is részt vett a versenyszámokban. Eredményük azonban nem számított bele a végső pontszámításba és a helyezések alakulásába.

A fizikai erőnlét mellett a technikai tudás és taktika egyaránt szükséges volt a győzelemhez. A sportos tűzoltók 100 méteres akadálypályán, 4x100 méteres váltóversenyben, emellett pedig kismotorfecskendő-szerelésben mérték össze tudásukat, így bizonyíthatták felkészültségüket.

Az eredmények összesítése után idén az Ajkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata került ki győztesen, ők vehették át az egyéni és csapatdíjak átadását követően az aranyérmet és az elsőknek járó serleget. Második helyen a versenynek helyszínt biztosító település, Pápa tűzoltóságának csapata, harmadik helyen pedig a badacsonytomaji tűzoltók végeztek.

Egyéni összesítést követően Geiger Máté tűzoltó őrmester (Ajka HTP) nyakába akasztotta dr. Csillag István tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató az első helyezettnek járó érmet.

A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton is gratulál sportos tűzoltóinak a részvételhez és az eredményekhez!

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 13:18, péntek | Helyi

Íme a nagyteveli buszmegálló egyik ötletgazdája!

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a napokban bemutatott nagyteveli nappali-buszváró nem előzmény nélküli: Bakonykoppányban már szeptemberben átadtak egy hasonlót.

2024. Október 04. 12:50, péntek | Helyi

Megtörtént az átadás-átvétel a Városházán

Konstruktív módon zajlott a folyamat, egyetlen vitás ponttal.

2024. Október 03. 15:54, csütörtök | Helyi

Eladta a rábízott, egy milliót érő fűkaszát

A Pápai Rendőrkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki a 27 éves férfit.

2024. Október 03. 13:29, csütörtök | Helyi

Az iskolai és munkahelyi büféket ellenőrzi a NAV Pápán

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. október 7. és 11. között az alábbi járásokban ellenőrzik az iskolai és munkahelyi büféket.