Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Július 06. 08:01, szombat | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Pápán mérték össze tudásukat a vármegye tűzoltói

Pápán mérték össze tudásukat a vármegye tűzoltói

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok csapatai versenyeztek a hagyományos tűzoltó sportversenyen Pápán, hogy elnyerjék a területi legjobbnak járó címet és serleget egyéniben és csapatversenyben is.

Veszprém vármegye hivatásos tűzoltó-parancsnokságain mindig házibajnokságokon dől el, kik mérkőzhetnek meg a területi versenyen, melyet az idei évben Pápa új sportcentrumában rendeztek meg június huszonhatodikán. A helyi sportközpontban reggel kilenc órakor elhangzott eligazítást követően három versenyszámban dördült el a képzeletbeli startpisztoly - írja a Katasztrófavédelem honlapja.

Ajka, Badacsonytomaj, Balatonfűzfő, Pápa, Pétfürdő és Veszprém hivatásos tűzoltóiból összeállt csapatok tagjai egyéniben és csapatversenyben is rajthoz álltak, míg egyéniben kiélezett küzdelmet vívtak egymással, addig csapatban összeszokott mozdulatokkal segítették egymást. Az idei évben a szomszédos Fejér vármegye, valamint a Veszprém vármegyei mix csapat is részt vett a versenyszámokban. Eredményük azonban nem számított bele a végső pontszámításba és a helyezések alakulásába.

A fizikai erőnlét mellett a technikai tudás és taktika egyaránt szükséges volt a győzelemhez. A sportos tűzoltók 100 méteres akadálypályán, 4x100 méteres váltóversenyben, emellett pedig kismotorfecskendő-szerelésben mérték össze tudásukat, így bizonyíthatták felkészültségüket.

Az eredmények összesítése után idén az Ajkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata került ki győztesen, ők vehették át az egyéni és csapatdíjak átadását követően az aranyérmet és az elsőknek járó serleget. Második helyen a versenynek helyszínt biztosító település, Pápa tűzoltóságának csapata, harmadik helyen pedig a badacsonytomaji tűzoltók végeztek.

Egyéni összesítést követően Geiger Máté tűzoltó őrmester (Ajka HTP) nyakába akasztotta dr. Csillag István tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató az első helyezettnek járó érmet.

A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton is gratulál sportos tűzoltóinak a részvételhez és az eredményekhez!

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 20:44, szerda | Helyi

Csaknem ezer palack vizet osztanak szét a Tisza pápai önkéntesei

Az európai parlamenti választáson második helyen végzett párt helyi önkéntesei a kánikula okozta nehézségeken szeretnének enyhíteni a városban.

2024. Július 17. 09:33, szerda | Helyi

Hűsítő italok, tánc, zene és szuper akciók várnak mindekit pénteken a belvárosban!

Július 19-én pénteken ismét megtelhet a pápai belváros!

2024. Július 15. 17:00, hétfő | Helyi

Minden hétfő reggel az utca takarításával kezdenek a belvárosi üzletek tulajdonosai és alkalmazottai

Jellemző a kutyapiszok, amelyről természetesen nem az állat tehet, de közvetlenül az ember által okozott mocsok és eldobott szemét is gyakran fordul elő a belvárosban.

2024. Július 15. 07:42, hétfő | Helyi

Garanciális útjavítás miatt forgalomkorlátozásra kell ma számítani Pápa és Tét között

A 83. sz. 2x2 sávos főút Pápa és Tét közötti szakaszán garanciális javítási munkálatok miatt 2024. 07. 15. napjától szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani.