Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Április 20. 09:51, hétfő | Helyi
Forrás: DK

Pápán járt Vitányi Iván

Pápán járt Vitányi Iván

Dr. Vitányi Ivánt köszöntötte április 18-án, kora délután Pápán egy kerekasztalbeszélgetés keretében a DK helyi elnöksége, és szimpatizánsok.

Az Erzsébet ligeti művelődési házban tartott bensőséges összejövetelen nyújtotta át Kerecsényi Zoltán elnök, önkormányzati képviselő a hamarosan 90. életévét betöltő Vitányinak a pápai DK "Tiszteletbeli tagja" - emlékplakettet és oklevelet.

- Gratulálunk Iván bátyánknak dolgos, rendkívül fáradhatatlan, példás életútjához, mely kalandos életének kilenc évtizedéről új, nemrég napvilágot látott kötetében, „A küszöbember - Életem történetei Horthytól Orbánig” - címűben is számot adott hallatlanul érdekes sztorik, emlékek formájában." - fogalmazott a programon Kerecsényi.

Mint az alkalmon megtudtuk, Vitányi Iván nem első ízben jár városunkban, politikusként is többször, valamint művelődési szakemberként hajdanán kulturális-művelődési témákban is nem egyszer fordult meg már a pápaiak körében, amikor még a művelődési központ a Várkastélyban működött - emlékezett az idős professzor. Ezért a kerekasztalbeszélgetés előtti igen rövid időben feltétlenül sort kerített arra, hogy mégha kívülről is, de kocsiban ülve rápillantson a megújult, felújított épületre a 90 esztendős politikus.

A mostani, pápai alkalomra elsősorban azért került sor, hogy kötetlen formában találkozzon a DK helyi elnökségével, hogy az elmúlt hétvégi, megyebeli időközi választás, a szélsőjobboldal előretörése óta elemezzék a jelenlegi és esetleges jövőbeli politikai helyzetet, teendőket. De a találkozón nem maradt el a személyes emlékek felelevenítése sem a múlt, a történelem fényében. Vitányi Iván beszélt a jelenlévőknek nemrég napvilágot látott kötetéről, "A küszöbember - Életem történetei Horthytól Orbánig" - címűről, majd a találkozó végén elismerően szólt a pápai DK öt esztendővel ezelőtti megszervezéséről, amely szavai szerint bátor, küzdelmes tett volt, és a DK nevében köszönetét fejezte ki a párt helyi megszervezéséért Kerecsényi Zoltánnak, eddigi választókerületi szervezői-választókerületi elnöki munkásságáért.
Az idős politikus - a héten lévő Holokauszt Emléknap aktualitásaként - koszorút helyezett el a pápai vasútállomás bejáratánál álló holokauszt-emléktáblánál is, fejet hajtva a pápai áldozatok emléke előtt.

Fotó: dk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.