Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2021. Szeptember 08. 14:34, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápán járt Jakab Péter!

Pápán járt Jakab Péter!

A Jobbik elnöke lakossági fórumot tartott a Városháza előtt, ahol azt kérte a szimpatizánsoktól, hogy támogassák őt az előválasztáson abban, hogy kihívhassa Orbán Viktort tavasszal.

Vitathatatlan, gőzerővel folyik a kampány a jövő évi parlamenti választásokat megelőzően, pedig még csak szeptember van. Köszönhető ez annak is, hogy az ellenzéki pártok előválasztást tartanak, hogy eldőljön, kik legyenek a miniszterelnök és az egyes képviselők kihívói, ugyanis egy fideszes jelölttel szemben egy ellenzékit kívánnak rajthoz állítani. Szinte napra pontosan két hónap telt el azóta, hogy Gyurcsány Ferenc látogatott városunkba, most pedig a második legnagyobb ellenzéki párt első embere, Jakab Péter tartott lakossági fórumot Pápán. Ha a rendőri készültség mértékéből kellene következtetni arra, hogy melyik politikust kell jobban félteni a hatóság szerint, akkor egyértelműen Gyurcsány nyerne, de Jakab Péter érkezésére is több rendőrségi kisbusz érkezett Pápára és civil ruhásokból sem volt hiány.

Némi késéssel érkezett meg a politikus stábja. S ha már Gyurcsány látogatása előkerült, az exminiszterelnök gyalogosan érkezett és távozott is a Fő utcáról, nem úgy Jakabék. A stáb három kocsija ugyanis ügyet sem vetett a behajtani tilos táblára, no, de ilyen apró áthágások elszámoltatásával ki foglalkozik, amikor itt van nekünk Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc. Az ő nevüket ugyanis jó sokat hallhatta az egyébként népesnek mondható publikum, tekintettel arra, hogy egyáltalán nem barátságos időpontban, délután 1 órakor rendezték meg a fórumot. Miután Jakab Péter kezet rázott mindenkivel, bele is vetette magát a szónoklatába, melynek közben levegőt is alig-alig vett, annyira nagy lelkesedéssel adta elő mondandóját.

A jobbikos politikus szerint, a teljesség igénye nélkül:

- Orbán Viktor nem ismeri a magyar valóságot, ezért álproblémákkal foglalkozik, míg ő járja az országot és ismeri a vidék gondjait
- Magyarországon alacsonyak a bérek, már a román minimálbér is megelőzte a hazait
- Rossz az egészségügyi ellátás
- A vidék elöregedik, elnéptelenedik.

Jakab gyakran használta a melós szót, míg Orbánt maffiavezérnek nevezte és megígérte a korrupt és tolvaj politikusok elszámoltatását.

Emlékeztetett, a pandémia elején kezdeményezték a munkabér 80 százalékának megfelelő támogatást, az álláskeresési járadék idejének meghosszabbítását, a családi pótlék megemelését, akkor Orbán azt mondta, „nincs ingyenpénz”. Ezzel egyet is értett, mert – mint mondta – a náluk levő pénzért valakinek, azaz az embereknek meg is kellett dolgozni.

Feltette a kérdést: Mi lenne, ha egyszer az életben nem arra szavaznánk, aki már eleget lopott, hanem arra, aki biztosan tisztességes? Majd hozzátette, ha az országnak tisztességes kormánya lenne, akkor Magyarország Közép-Európa svájca is lehetne.

Feltette magának a kérdést, hogy miért fogalmaz ilyen vehemensen, majd meg is válaszolta: Azért, mert 30 éves apátiából kell felrázni a magyarokat, ez pedig csak így lehetséges.

Sokat szidta tehát Jakab Péter a jelenlegi kormányt, ám arra egyáltalán nem beszélt, hogy a tisztességen kívül mit tennének, ha kormányt alakíthatnának.

A fórum folytatásában Süle Zsolt is szót kapott. A Jobbik helyi elnöke, képviselő-jelölt jelöltje szintén a kormányt bírálta. A pápai származású Kövér Lászlót is kritikával illette, amiért többször elvette a szót a parlamentben Jakabtól. – Hamarosan döntenünk kell arról is, hogy hagyjuk-e például folytatni Kövér László ámokfutását? – tette fel a kérdést a politikus, aki hosszan bírálta az egészségügy helyzetét is.

Pápa lakosságszámanak csökkenéséről is beszélt Süle Zsolt, aki szerint ennek oka a fővárosba és nyugatra való elvándorlás, mert „ott tisztességes bért kapnak az emberek”.

Süle Zsolt szerint ennek a temérdek problémának a megoldásához el kell menni szavazni szeptember második felében, és Jakab Péterre kell adni a voksot. Mint mondta, ő garancia arra, hogy nem fogják újra elkövetni azt a sok hibát, amit az elmúlt 30 évben elkövettek.
A lakossági fórum személyes beszélgetésekkel és szelfizéssel ért véget.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 17:35, vasárnap | Helyi

Emberhátrányban nyert Sopronban a Perutz!

75 percet játszott emberhátrányban a hősiesen küldő pápai együttes, amely újabb győzelmének köszönhetően az NB III Nyugati csoportjának ötödik helyén zárta az őszt.

2021. December 05. 16:00, vasárnap | Helyi

Elhunyt Katona György

A festőművész, művésztanár 61 éves volt.

2021. December 03. 13:15, péntek | Helyi

Családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatását rendelte el annak a 60 éves férfinak, aki családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában.

2021. December 03. 13:13, péntek | Helyi

Szidalmazta, bántalmazta feleségét a 32 éves pápai férfi