Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Augusztus 24. 13:55, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Pápán is támadnak az adathalászok - Egy hivatal nevében küldenek e-mail-eket

Pápán is támadnak az adathalászok - Egy hivatal nevében küldenek e-mail-eket

Az utóbbi napokban többen is megkeresték a Pápai Rendőrkapitányságot azzal, hogy e-mail címükre gyanús levél érkezett.

A sértettek tájékoztatása szerint az egyik hivatal nevében kaptak egy e-mailt arról, hogy pénzvisszatérítésre tarthatnak igényt, ám ehhez be kell jelentkezniük egy portálra. A hivatal logójával ellátott megtévesztő üzenet egy linket is tartalmazott, ami „állapotfrissítést” tett lehetővé.

A Pápai Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy sem a hivatalok, sem a különböző szolgáltató cégek nem kérnek e-mailben adategyeztetést, valamint az esetleges pénzvisszatérítéseket sem kötik internetes bejelentkezéshez. Legyen gyanús, ha egy üzenet helyesírási hibákat tartalmaz, magyartalan a megfogalmazása és személyes adatok megadását kéri. Szintén gyanút keltő, ha állítólagos pénzvisszafizetésre, elmaradt számlák kiegyenlítésére vagy egy esetleges nyereményre hivatkoznak az üzenetben. Az internetes vásárlások, önkéntes elektronikus számlabefizetések kivételével „adathalász” tevékenységre utalhat, ha a bankszámla vagy a bankkártya számunkat kéri egy internetes felület. Az adatok illetéktelenek számára történő kiadása a bankszámlánkkal való visszaélést eredményezheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.