Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2011. Augusztus 11. 09:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Pápán is lesz Mária Rádió

Pápán is lesz Mária Rádió

7 új frekvenciát nyert a vallási műsorokat sugárzó rádió.

A Mária Rádió (MR) 2011-ben hét új frekvenciát nyert: Ajkán, Veszprémben, Várpalotán már elindult a helyi rádió, Celldömölkön, Sárváron, Mórott és Pápán zajlanak az előkészületek. Ebből a célból érkeztek ma városunkba a MR magyarországi képviselői, köztük Horváth István mocsai plébános, a MR megbízott műsorigazgatója. A MR lelkes csapata Pápán is előkészíti a katolikus rádió megjelenését. A rádió képviselői – többek között – Salgó Ferenc kanonok plébánossal és a Pápa Város Televízió főszerkesztőjével folytattak tárgyalásokat a helyi sugárzású rádió elindításáról.

A MR minden nap sugározza műsorát, naponta más-más témákat feldolgozva. A helyi rádióban napi négy óra műsort szerkeszt a stáb adott idősávban. A mb. műsorigazgató elmondta azt is, a műsort igyekeznek tartalmas riportokkal, beszélgetésekkel, imádságokkal megtölteni, a lényeg pedig, hogy mindez a pápai és környékbeli eseményeket felölelve történjen meg.

Horváth István a Pápa-ma érdeklődésére elmondta, a MR elindítása attól is függ, hogy mikorra készül el a műsort kiszolgáló ministúdió. Salgó Ferenc – aki a rádió lelkivezetői felügyeletét látja majd el – hozzátette, a stúdiót várhatóan a Veszprémi úton található, a Plébánia tulajdonában álló épületben rendezik be. A MR feladatait alapvetően önkéntesek látják el, akik ezzel töltik be a keresztény létükből fakadó örömhírt terjesztő kötelezettségüket. A rádió Pápán sem működhet másként, ezért e feladatra olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik elegendő időt tudnak minderre fordítani és életvitelüket, magatartásukat tekintve alkalmasak arra, hogy bekapcsolódjanak a munkába. Salgó Ferenc hozzátette, lelki vezetőként az ő feladata az lesz, hogy a MR evangelizációs célkitűzéseinek megfelelve olyan témák, előadások, szentmisék elhangzását szorgalmazza, amelyek összhangban vannak a katolikus egyház tanításaival.  

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 12:37, szerda | Helyi

Dr. Kovács Zoltán: Februárban érkezik az emelt összegű 13. havi nyugdíj

Februárban a rendes nyugdíjfolyósítás mellett megérkezik a 13. havi nyugdíj is, ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót az országgyűlési képviselő.

2023. Február 08. 12:04, szerda | Helyi

Vonatpótló buszok szállítják majd az utasokat Mezőlak és Celldömölk között

Pályakarbantartási munkálatokat végez a MÁV a Győr-Celldömölk vonalon, ezért egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

2023. Február 08. 11:07, szerda | Helyi

A Bakony erdeiben tartottak ellenőrzést a rendőrök

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. február 7-én közös szolgálatot láttak el a területileg illetékes hivatásos vadászokkal a bakonyi erdőkben.

2023. Február 07. 17:34, kedd | Helyi

Egymás után kétszer buktatták le az ittas sofőrt a pápai rendőrök

A 40 éves győrújbaráti lakos néhány órával később újra autóba ült, miután egyszer már lebukott ittas vezetéssel.