Városlista
2022. szeptember 24, szombat - Gellért

Hírek

2011. Augusztus 11. 09:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Pápán is lesz Mária Rádió

Pápán is lesz Mária Rádió

7 új frekvenciát nyert a vallási műsorokat sugárzó rádió.

A Mária Rádió (MR) 2011-ben hét új frekvenciát nyert: Ajkán, Veszprémben, Várpalotán már elindult a helyi rádió, Celldömölkön, Sárváron, Mórott és Pápán zajlanak az előkészületek. Ebből a célból érkeztek ma városunkba a MR magyarországi képviselői, köztük Horváth István mocsai plébános, a MR megbízott műsorigazgatója. A MR lelkes csapata Pápán is előkészíti a katolikus rádió megjelenését. A rádió képviselői – többek között – Salgó Ferenc kanonok plébánossal és a Pápa Város Televízió főszerkesztőjével folytattak tárgyalásokat a helyi sugárzású rádió elindításáról.

A MR minden nap sugározza műsorát, naponta más-más témákat feldolgozva. A helyi rádióban napi négy óra műsort szerkeszt a stáb adott idősávban. A mb. műsorigazgató elmondta azt is, a műsort igyekeznek tartalmas riportokkal, beszélgetésekkel, imádságokkal megtölteni, a lényeg pedig, hogy mindez a pápai és környékbeli eseményeket felölelve történjen meg.

Horváth István a Pápa-ma érdeklődésére elmondta, a MR elindítása attól is függ, hogy mikorra készül el a műsort kiszolgáló ministúdió. Salgó Ferenc – aki a rádió lelkivezetői felügyeletét látja majd el – hozzátette, a stúdiót várhatóan a Veszprémi úton található, a Plébánia tulajdonában álló épületben rendezik be. A MR feladatait alapvetően önkéntesek látják el, akik ezzel töltik be a keresztény létükből fakadó örömhírt terjesztő kötelezettségüket. A rádió Pápán sem működhet másként, ezért e feladatra olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik elegendő időt tudnak minderre fordítani és életvitelüket, magatartásukat tekintve alkalmasak arra, hogy bekapcsolódjanak a munkába. Salgó Ferenc hozzátette, lelki vezetőként az ő feladata az lesz, hogy a MR evangelizációs célkitűzéseinek megfelelve olyan témák, előadások, szentmisék elhangzását szorgalmazza, amelyek összhangban vannak a katolikus egyház tanításaival.  

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 23. 13:37, péntek | Helyi

Felfegyverkezve estek egymásnak a korábbi élettársak

A 28 éves pápai nő egy lapáttal, a 43 éves férfi pedig egy ásóval vértezte fel magát. Egy gépkocsiban anyagi kár keletkezett és egy könnyebb személyi sérülés is keletkezett az incidens során.

2022. Szeptember 23. 13:30, péntek | Helyi

Vezérőrnagyi elismerést vehetett át Mehringer Richárd!

Kiemelkedő tevékenységéért vehetett át elismerést a Pápai Rendőrkapitányság osztályvezető helyettese, dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagytól.

2022. Szeptember 23. 13:25, péntek | Helyi

Grőber Attila: Az állam zsarolással próbálja megszerezni a Pápai Vízmű vagyonát

A képviselő szerint az önkormányzat jó gazdája a vízműveknek.

2022. Szeptember 23. 12:49, péntek | Helyi

Az ügyészség indítványozta a letartóztatását a rendőrség által korábban körözött két férfinak

Letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a két, 26 és 22 éves férfinak, akik 2022. szeptember 10-én este kirabolták egy ismerősüket a pápai buszpályaudvaron.