Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Április 26. 15:32, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Pápán érnek célba a jövő kerékpáros világsztárjai

Pápán érnek célba a jövő kerékpáros világsztárjai

Idén harmadszor kerül megrendezésre Veszprém városában és a térségben a “Carpathian Couriers Race” elnevezésű 4 állomásos országúti kerékpárverseny. Április 30-án forgalomelterelésre kell számítani.

A “Carpathian Couriers Race” az egyik legrangosabb megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára Európában. A versenyen több mint 30 csapat vesz részt szerte Európából. A 165 fős mezőnyben a jövő nagy versenyzőit köszönthetjük, többek között két magyar csapat tagjait is.

A hivatalos magyarországi futamot 2016. április 30-án rendezik

A mezőny 11:15-kor indul Veszprémből, az Óváros térről, és a 145 km-es táv megtételét követően a versenyzők Pápán érnek a célba, várhatóan délután 14:40-kor. A szervezők kérésének megfelelően lankás-dombos pályát kellett keresni, amely nélkülözi a komolyabb szintkülönbségeket, így nagyon gyors napra számíthatunk, 45 km/h körüli átlagsebességre. A verseny nem csak elsőrendű utakon zajlik, így szinte az egész térség végigkövethető a pályáról. A tervezett útvonal Veszprém – Nagyvázsony – Pula – Öcs – Nyirád – Tapolca – Kapolcs – Pula – Öcs – Nyirád – Devecser – Noszlop – Pápakovácsi – Pápa. A várhatóan forgalomkorlátozás alá kerülő utak az útvonal alapján a 8-as számú főútvonal 77-es úti kereszteződése, a 77-es és a 83-as számú közutak.

A versenynek ismételten indító állomása lesz Veszprém, ez után halad tovább a verseny a szlovák, illetve a két lengyel helyszínre. Az említett külföldi versenyhelyszínek között Veszprém testvérvárosai közül Tarnów is megtalálható. A Carpathian Couriers Race több éve megrendezésre kerülő verseny, melyet idén már harmadszor a Veszprém környéki szakasz is színesít.
A rendezvény főtámogatója a Nitrogénművek Vegyipari Zrt., fővédnöke Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, védnöke Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere.

A verseny előfutamára idén először április 29-én, Veszprémben kerül sor, 18 órától melynek következtében útlezárások várhatók az alábbi útvonalon: Veszprém, Óváros tér – Szabadság tér – Óvári Ferenc út – Dózsa György út – Szent István Völgyhíd – Eszterházy Antal utca – Jókai Mór utca – Horgos utca – Szabadság tér – Óváros tér.

A rendezvény szervezésében és lebonyolításában a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. mellett a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém Megyei Igazgatósága, Pápai Platán Nonprofit Kft., az Útvonalbiztosítás.hu Egyesület, a VKSZ Zrt., valamint az útvonal során érintett települések polgárőrei vesznek részt. A verseny magyar szakaszának technikai felelőse Szilasi László, a VELO.hu magazin alapítója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.